10 de març del 2009

Bunyols de vent amb xocolata

La Laura es va avançar una mica en el temps, però per les dates que estem és una recpeta molt adequada, encara que per cenyir-nos a alló de l'abstinència, hauriem d'extreure la xocolata!!!


Ingredients:
150 gr farina
1 got de llet
1 rajolí de conyac o rom
50 gr de sucre
50 gr de mantega
1 pell de llimona
1 mica de sal
1 mica de canyella en pols
¾ sobret de llevat "Royal"
4 ous
Nocilla


Elaboració:
Posar a escalfar la llet + mig got d’aigua, el rom/conyac, una mica de sal, 2 cullerades soperes de sucre, una mica de canyella, la mantega i la pell de llimona.
Quan es posi a bullir, es treu la pell de llimona, i s’afegeix la farina de cop. Baixar el foc i remenar fins que es faci una bola que es desenganxa dels costats de la cassola.
Deixar refredar una estona la massa i afegir el llevat i, d’un en un, els 4 hous, remenant bé cada vegada fins tenir una massa homogènia (costa una mica de lligar però amb paciència s’aconsegueix).
Posar a escalfar oli en una cassola, que tingui una mica de profunditat perquè puguin girar bé els bunyols.
Quan l’oli estigui calent –però no massa, s’agafa la massa, amb l’ajut de dues culleres i es fan boletes que es van tirant a dins. Quan estan fetes es giren soles. No s’ha de remenar, sinó fer-ho rodar agafant la cassola per les nances. Quan estan ben inflats i daurats es van treient amb una escumadera.
Posar-ho amb paper absorbent i espolvorejar amb sucre i canyella. Quan es refreda una mica es fa un petit tall pel costat i es fica una cullerada de nocilla dins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...