19 de març de 2009

Tarta Tatin

Com ens té acostumats, la Roser ens ha portat un postre ben exquisit. A més ens fa uns suggeriments molt interessants per a fer variacions. Tothom a provar-ho!



Ingredients:

5 ó 6 pomes Golden
50 g de mantega
100 g de sucre
1 llimona
½ paquet de pasta de full congelada

Elaboració:

1. Es pelen i es treuen els cors de les pomes. Es parteixen per la meitat i es freguen amb llimona perquè no es tornin negres.
2. Es posa un motlle rodó no desmotllable a sobre d’un difusor que és una planxa rodona de ferro amb uns foradets que evita que el motlle toqui directament a la flama.
3. Es posa la mantega i el sucre a dins del motlle i es deixa que es desfaci tot una mica però que no agafi color.
4. Llavors es posen les mitges pomes de manera que la banda del cor es vegi i la part bombejada que toqui al fons.
5. Es tapa amb un paper d’alumini i a sobre una tapadora.
6. Es deixa coure de ¾ d’hora a 1 hora amb el foc ben baixet fins que quedi el sucre caramelitzat i la poma ben tova. Si fa massa aigua es destapa i es deixa evaporar.
7. S’estira la pasta de full amb el corró enfarinat fins que quedi ben primeta i es talla un cercle d’un cm més que la mida de la base del motlle.
8. Es punxa la pasta amb una forquilla i es cobreixen les pomes com si ho tapessim amb una manta i les vores les fem entrar bé amb la punta d’un ganivet o espàtula.
9. Es cou al forn precalentat a 180º durant uns 30 min o fins que es vegi ben daurada.10. Es demotlla amb molt de compte com si fos un flam,“renverser”.

Suggeriments:

— Es serveix tèbia amb crema de llet tèbia en una gerreta a part.
— Es pot fer el dia abans i escalfar-la al moment de servir-la.
— Es pot flambejar amb calvados o servir-la amb gelat de vainilla.
— Es poden canviar les pomes per peres, préssecs…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...