13 d’abril del 2009

Sacher de Pasqua

Com ens té acostumats, Roser empre ens ofereix delicioses postres de receptes tradicionals, que no sempre pot compartir amb nosaltres.


Com avui, que per celebrar el dilluns de Pasqua, encara que sigui una setmana abans, ha portat una "sacher de Pasqua" o "mona" exquisida. Però, si que pot compartir amb nosaltres aquestes paraules:


La tarta Sacher, també anomenada Sacherote, és una mena de pastís de xocolata de procedència austríaca considerat com l’especialitat nacional. Encara que existeixen moltes versions d’aquestes postres, la recepta original de la tarta Sacher és un secret molt ben guardat.


Sembla ser que la Sacherote original, elaborada amb productes naturals i sense conservants, està protegida per marques de fàbrica. Tot i així, la propietat de la recepta ha donat peu a conflictes d’interessos que han arribat a la cort de Viena. S’explica que, una vegada, un pastisser vienès es va enfrontar amb l’Hotel Sacher per reclamar el dret de la recepta; set anys després, però, els tribunals van donar la raó a l’Hotel Sacher, ja que segons fonts històriques, la tarta va ser inventada l’any 1832 per l’aprenent de rebosteria Franz Sacher, que volia delitar un grup selecte de convidats del píncep Klemens Wenzel von Metternich.


Aquesta tarta d’avui però és feta amb la fórmula exacta, portada expressament des de Viena, per un col·lega cuiner amb el qual he participat en nombrosos concursos de cuina. La utilitzo amb la promesa de no revelar-ne la fórmula i que només la faré servir aquesta vegada, amb motiu de celebrar un Dilluns de Pasqua avançat.


Així com una il·lustració de l'elaboració de la mateixa, a l'espera de rebre la foto que vam fer al menjador, abans de començar a menjar fins la darrera molla.....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...