20 de maig del 2009

Coca de cireres

Es veu que fa anys en Joan ja va oferir aquest magnífic postre a alguns companys de feina, i des de llavors la Roser i la Mariona periòdicament li han anat recordant que havia de repetir l'experiència. I finalment, ho ha fet! (aquest cop gràcies a la inestimable ajuda de la Montse, la seva germana).



Aprofitant que ens trobem en el moment "perfecte" de les cireres a les terres de la Ribera d'Ebre, el Joan, amb la benedicció de la meva mare i la seva germana, ens passa la recepta familiar de la coca amb cireres d’avui, que també podem fer amb poma, amb préssec, amb albercoc o inclús amb kiwi...


Ingredients:
1 gotet de mistela o de moscatell
1 gotet de llet
1 gotet d’oli d’oliva
Llevat: 1 Royal
Farina
2-3 kg. de cireres
Sucre


Elaboració:
En un bol gran, hi aboquem la mistela o el moscatell, l’oli i la llet, i ho barregem. Després hi afegim farina i el Royal. Anem barrejant amb l’ajuda d’algun estri, i afegint farina, fins que aquesta massa es despegui de del bol. Aquí ja la podrem treure i treballar fora, afegint farina fins fins que quedi una massa molt trencallosa i fina i, sobretot, molt poc treballada; del contrari quedarà una pasta tupida i bastant dura.


En quant la poguem estirar una mica, ho farem amb un corró, i l’estirarem en una safata per a forn, a poder ser metàlica, la qual, previamente, haurem folrat amb paper de forn o amb una fina capa de farina per tal que no s’enganxi.


Per altra banda, tindrem les cireres, les quals haurem rentat i a les que després haurem extret els pinyols amb l’ajuda d’un ganxet (Aquesta és la feina més feixuga d'aquest postre, perquè tres quilos són moltes cireres a les que extreure pinyols, a no ser que tingueu alguna màquina màgica!).


Anirem col·locant les cireres sobre la massa de la safata, ben alineades, per tal que faciliti després el tall, i també per què quedi més vistosa.


Un cop coberta de fruita, hi posarem sucre per sobre, abundant, de manera que quedi una capa blanca.


Cocció:
Calentarem el forn, previamente, a 190-200ºC. posar a la zona mitja, i a partir dels 25 minuts, anirem revisant, fins que els costats es vegin torrats, per a treu-re-la.


Hoy en la fiambrera: Coca de cerezas. Léelo!
Today at the lunch box: Cherries Cake. Read it!

------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...