4 de juny del 2009

Pa de pessic de músic

Com qui vol recuperar el temps perdut, el Joan, una setmana abans de la coca de cireres, ja ens havia deleitat amb una coca ben recoberta de fruita seca i sucre. Un postre consistent i nutritiu, que diu que és ben fàcil de fer, i que per la vista entra.


La recepta, que de nou la seva germana li va traspassar, era, aquest cop sí, d'una llarga tradició familiar: la Montse l'havia recuperat de la "tieta Carmeta".










Ingredients:
5 ous.
250 gr. de sucre
350 gr. de Farina
Llevat: 1,5 Royals
El suc d’una llimona
2 gotets de llet (de tallat)
1 gotet i mig d’oli d’oliva
Fruits secs: ametlles, nous i avellanes


Elaboració:
En un bol ben gran, agafem els ous i separem les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu i a continuació afegim el sucre poc a poc, alhora que seguim batent. Hi afegim de la mateixa manera els rovells, després el suc de la llimona, la llet i, finalment, l’oli d’oliva.
Per altra banda, tindrem la farina prèviament tamisada, a la qual hi barrejarem el llevat (Royal) i, poc a poc, la incorporarem a la barreja anterior.
Abocarem tot el contingut del bol en una safata per a forn.
Finalment, agafarem els fruits secs i els trencarem en trossos petits, en quantitat generosa. Cobrirem la safata amb una bona capa d’aquests fruits secs, i a sobre hi afegirem sucre a gust de cadascú, però suficient per a que crosti i integri.




Cocció:
Tindrem el forn a 200ºC
Posarem al forn (a la zona mitja) durant 30’ a partir dels quals comprovarem sovint que estigui fet.
Serà un bon acompanyant un moscatell, un vi dolç o un vi ranci.


Comentari de qui manté el bloc:
Ja veieu que l'ordre d'aparició de les receptes en el bloc no correspon al temps real, de vegades perquè sóc "missing" i d'altres perquè el fotògraf o el cuiner no facilita ni fotos ni recepta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...