14 d’octubre del 2009

Pudin de xocolata i cafè

La Magda ens ha portat aquest "experiment", que per cert li ha quedat molt bo, malgrat que no li poses la crema àgria a la massa...

Passarem la recepta complerta, i amb explicacions extres... perquè no totes les receptes que trobem ens expliquen ben bé les coses, i si no ets un supercrack de la cuina... et perds una mica.




Ingredients (per 8 persones):

125 g de mantega
1 tassa de sucre negre
1/2 tassa de sucre glacé
3 ous
2 cullarades de cafè instantani
100 g de farina
1/2 tassa de cacau
bicarbonat
1/2 tassa de crema àgria

Elaboració:

Escalfar el forn a temperatura màxima (després de parlar-ho amb algunes companyes, creiem que és millor que sigui a temperatura mitja, uns 180ºC).

Preparar un motlle untat amb mantega i paper de forn.

Mesclar la mantega amb el sucre i els rovells.

Batre les clares a punt de neu, i barrejar suaument amb la mantega, el sucre i els rovells.

Desfer el cafè amb mig got d'aigua, afegir la farina, el cacau, una mica de bicarbonat i la crema àgria i barrejar amb el preparat d'ous, mantega i sucre, i posar al motlle.

Aquest pas inclou la crema àgria, de la qual hem de parlar. Sembla que aquí no és fàcil trobar-la, així que podem utilitzar un substitutiu que si que venen, la crème fraiche, o bé fer-la: afegir dues cullaradetes (o una sopera) de suc de llimona a 200 g de crema de llet i remenar bé.

Coure al forn durant 50 minuts (depenent de cada forn, és clar, jo diria que a 180ºC), i tapar amb paper d'al·lumini els últims minuts per a que no es cremi el pudin.

El pudin es pot cobrir amb una crema feta mesclant sucre negre i glacé, nata líquida i cafè en un pot al foc, removent però sense que bulli. Afegir-li també licor o nata montada (per aquesta part no tenim mides, de moment...). Per a que cualli aquesta crema és bo de posar una mica a la nevera el pudin abans de servir-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...