12 de febrer de 2014

Pastís provençal de patates i carn gratinat

La carn picada és molt versàtil, i a mi em dóna molt de joc per portar carn de vedella als tàpers,  ja sigui en forma de mandonguilles, salsa bolonyesa o hamburguesa. 


Però en aquest cas vaig pensar que també aniria bé com a farcit d'unes patates, fent una mena de pastís. El farcit el podríem enriquir amb un carbassó o uns bolets tallats ben xicarrons, però com que aquest cop la nevera estava prou buida... doncs no els vaig posar.


Aquest és un tàper que no el podrem congelar, perquè ja sabeu que la patata congelada i descongelada té una textura immenjable.


Ingredients (x2 tàpers):


  • 4 patates mitjanes
  • 200 gr de carn picada de vedella
  • 1 ceba petita
  • 1 tomàquet
  • 1 raig de crema de llet
  • formatge parmesà al gust
  • herbes provençals al gust
  • sal 
  • oli

Com preparar-ho:

  • Pelem i tallem les patates una mica més gruixudes que per fer truita però del mateix estil. 
  • Coem les patates al microones tapades uns 7-8 minuts.
  • Paral·lelament ratllarem la ceba i la sofregirem. 
  • Afegirem la carn i el tomàquet ratllat. 
  • Ho salarem tot, i condimentarem amb les herbes provençals al gust. 
  • Courem tot junt uns 8 o 10 minuts.
  • Per muntar el plat, posarem en un tàper de vidre una capa de patates, una de carn i una altre patates. Finalment, afegirem una mica de crema de llet i el formatge, i ho posarem a gratinar.

Comentari:

  • Si no tenim tàper de vidre, podem gratinar-ho en una safata i després traspassar-ho al nostre tàper de plàstic.

Hoy en la fiambrera: Pastel provençal de patatas y carne gratinado. Léelo!
Today at the lunch box: Provence gratin cake with potatoes and meat. Read it!
Ces boîtes à lunch: Gâteau provençal à gratin avec pommes de terre et de la viande. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...