11 de gener del 2012

Humus

Seguint el que vaig dir en el post a favor de no tirar el menjar, aquesta recepta és una d'aquelles elaboracions que he fet aquesta setmana per aprofitar.



L'humus l'he fet dels cigrons del bullit del brou (del bullit també han sortit uns canelons d'au i pernil, el mateix brou i un puré de patates), 

La preparació és molt i molt senzilla, i l'humus menjat amb pa, torrades, pastanagues api o verdures en crudité és deliciós, nutritiu i una bona manera per a menjar llegums tant si ets dels que t'agraden com dels que no.

Ingredients:
  • cigrons cuits (uns 150 grams, poden ser comprats o en podeu coure a casa, aquí us dic com els faig jo)
  • oli (un got petit)
  • el suc de mitja llimona
  • comí en pols
  • 1 dent d'all
  • un rajolí d'aigua
  • 1 cullaradeta de tahiné (es pot comprar en botigues de dietètica, àrabs o herbolisteries)
Com ho preparem:
  • Posem tots els ingredients en la trituradora. 
  • Triturem al gust.
  • Decorem amb oli i olives negres o amb un polsim de pebre vermell dolç.
Hoy en la fiambrera: Humus Léelo!
Today at the lunch box: Humus  Read it!
Ces boîtes à lunch: Humus Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

5 comentaris:

  1. Molt bona idea! i genial reaprofitar! avui precisament porto uns cigrons al tupper però no he probat mai l'humus. Queda com un paté no?

    ResponElimina
  2. BEGOÑA, si, si queda com un paté i a mi m'encanta. Per "dippear" és excel·lent!. Ja veus que és fàcil. és fa en un plis plas.

    ResponElimina
  3. Boníssim, l'humus...! Jo hi afegeixo sempre tajine, que li dóna un aroma que em recorda ben bé l'humus turc o grec. Petonet!

    ResponElimina
  4. A mi també m'agrada aprofitar-ho tot a la cuina

    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Me encanta el humus!! es la única manera en la que me como los garbanzos!! :)
    Genial tu tapa!
    Un beso!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...