26 de febrer de 2013

Crema de carbassa (2x1)

De crema de carbassa en porto a la feina de tant en tant. És una preparació fàcil, i que aquests dies encara una mica "frescos" ve de gust com a primer plat. A més, les carbassases aporten moltes coses bones al nostre cos, i si no llegiu.


Crema de carbassa amb comí
De segon, depèn del dia, però perfectament podrien ser uns rotllets de pernil, un peix arrebossat a la romana o un platillo de botifarres.

La meva recepta és bàsica, i després de vàries probatures, en tinc dues variants: amb comí o amb curri.



Crema de carbassa amb curri

Ingredients per la variant COMÍ:

  • 1/2 carbassa gran
  • 1 ceba grossa
  • 1 litre generòs d'aigua o de brou de verdures
  • sal
  • comí (al gust)
  • pebre
  • oli

Ingredients per la variant CURRI:

  • 1/2 carbassa gran
  • 1 ceba grossa
  • 1 patata mitjana
  • 1 litre generòs d'aigua o de brou de verdures
  • sal
  • curri (al gust)
  • 200 ml de nata de cuinar
  • oli


Preparació comuna per totes dues variacions:

  • Sofegim la ceba, que haurem tallat a trossets. 
  • Quan està feta, afegim la carbassa (i la patata, en tot cas en la variant comí també es pot posar) també tallada a trossos no gaire petits (prèviament li haurem tret la pell i les pepites, és clar!). 
  • Remenem uns minuts, i afegim la sal i l'espècies triada, i l'aigua o brou fins que cobreixi els ingredients. 
  • Deixem bullir i coure fins que la carbassa estigui tendra (comprovem amb un gavinet, aproximadament uns 20 minuts). 
  • Triturem, afegim la nata, i rectifiquem la sal, el pebre i el comí o el curri. 
  • Decorem amb unes pepites de carbassa (d'aquests fruits secs que venen pelats i sense sal) o amb curri.

Hoy en la fiambrera: Crema de calabaza. Léelo!
Today in the lunchbox: Pumpkin Cream. Read it!
Ces boîtes à lunch: crème de potiron. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. La crema de carbassa sempre és bona, oi Marga? Calenta i freda. Petons!

    ResponElimina
  2. m'encanta. És probablement la crema habitual que més m'agrada de les que faig :)

    ResponElimina
  3. Realment és una bona crema que a agrada molt.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...