19 de juny de 2012

Amanida freda de llenties

Una nova proposta senzilla i fresqueta per aquests dies de calor. 



Una amanida, que com a feinada grossa a la cuina ha tingut dos fronts: bullir les llenties i tallar a trossets petites la resta d'ingredients.

Ingredients:

  • llenties
  • aigua
  • llorer
  • tomàquet
  • ceba
  • palitos surimi (sense gluten)

Com preparar-ho:

  • Posem les llenties en aigua natural que les cobreixi dos dits amb unes fulles de llorer i deixem bullir uns 35 minuts a foc mig (si cal, anirem afegint una mica d'aigua natural si s'han begut el líquid durant la cocció; a més al final, provarem unes llenties per assegurar-nos que estan cuites). 
  • Escorrerem les llenties i les deixarem refredar a la nevera.
  • Tallarem el tomàquet, la ceba i els palitos.
  • Amanirem al gust en el moment de menjar, amb només oli i sal o amb una vinagreta.

Hoy en la fiambrera: Ensalada fría de lentejas. Léelo!
Today at the lunch boxCold salad of lentils. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade de lentilles froideLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Deliciosa, Marga. Jo me'n faig sovint, d'amanides de llenties. De fet, en fred, és com més m'agrada aquest llegum! També a l'hivern... nyam, nyam... Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'encanten les llenties així, quasi més que guisades.

      Elimina
  2. Just tinc una recepta molt semblant per fer. A casa som molt de menjar llegums però amb la calor que fa ara com que no ve gaire de gust menjar-les guisades. Aquests tipus d'amanides em semblen genials!

    ResponElimina
  3. Hola!

    Antes de nada felicidades por tu blog, me ha encantado y ya tienes una nueva seguidora.
    He comprobado que tu blog cumple con los requisitos del CÓDIGO DE COCINA HONRADA.

    Es una distinción que en resumen indica que tus recetas son originales y honestas, nada de copias de otros blogs ni publicidad engañosa.

    AQUI PUEDES VER EL LISTADO DE BLGOS QUE YA LO TIENEN:

    http://www.cocina-casera.com/2011/12/codigo-de-cocina-honrada-para-blogs.html

    Si estas interesada, no olvides hacerme saber que los has insertado escribiendome a beacocinera@gmail.com con el nombre y dirección de tu blog para UNIRTE AL LISTADO!

    Gracias por hacer una cocina honesta y original.

    Saludos de Cocina Casera

    ResponElimina
  4. Si senyora!

    A casa en fem sovint i utilitzem llenties pardines, però en comptes de barretes de surimi hi posem salmó fumat i una mica de pernill salat tallat ben fi.

    Nosaltres el prenem tot l'any, personalment prefereixo aquesta recepta a les guisades.

    Felicitats pel bloc, ja us tinc als preferits!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...