9 de juliol de 2012

De salmó i bacallà

Sorprenentment per mi, vaig ser convidada a una classe-taller de cuina, organitzat per Royal, si els dels fumats i peixos (no el del llevat). 

Grup de blocaires amb l'Ada i el Joan, els cuiners, en el taller de Fumats Royal
La mestra, l'Ada Parellada, és una gran comunicadora que va saber amenitzar dues hores de "treball" tot explicant, comentant i preguntant. Vaja que els els blocaires que allà érem vam passar una estona molt agradable. És clar, per mi, el fet de poder preparar in situ els plats, i no estar en una simple demo, va ser el gran regal. Tant valuós com el poder haver conegut les persones que hi han darrera de blocs com decuina.net, el món de la cuina o tiritinyam. 

L'Ada, molt expressiva, ja a l'inici del taller Royal
Vam riure, vam cuinar, vam tastar les nostres creacions, què més es pot demanar? Doncs que a més, les propostes a fer amb els fumats i peixos Royal fossin boníssimes (pels ingredients, és clar) i aprofitables com idees per fer a casa.

Les cinc propostes, totes a base de peix, per suposat, són perfectes pels que dinem de tupper a la feina, perquè aquest aliment poques vegades ocupa l'espai que es mereix a les nostres carmanyoles.

Quatre han estat preparacions fresques i sense cocció, de poc temps a la cuina i molt molt resultones. Està clar que el bacallà i el salmó són un grans aliats dels tuppers.

Ara us ensenyo les fotos del taller, però aviat els podreu veure en el meu tupper! i us dono quatre detalls per a que els pugueu fer.

Bacallà amb romescu


Llom de bacallà al forn, sobre un fons d'ajoblanco i amb el romescu deshidratat per sobre.
Esqueixada amagada
Esqueixada de bacallà (amb tomàquet, olives negres, ceba i ou dur) amagada dins salmó fumat.

Gazpatxo amb bacallà
Gaxpatxo de tomàquet, amb una mica de bacallà desalat per sobre i amb uns pinyons torrats.
Piruleta de salmó
Salmó fumat farcit amb formatge cremós, anet i poma.


Salmeló
Timbal de salmó, meló i avocat, amb natxos trinxats per sobre.



Hoy en la fiambrera: taller de salmón y bacalao Léelo!
Today at the lunch boxsalmon and cod workshop. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Apa, Marga! Quin taller més xulo! Tens tota la raó, a mi també m'encanta com explica l'Ada. M'ha fet gràcia el nom de salmeló... tot un encert! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a més el salmeló està boníssim. Prova'l.

      Elimina
  2. gràcies Marga!! va ser molt divertit conèixer-te.
    una forta abraçada i fins molt aviat (espero!)

    ada Parellada

    ResponElimina
  3. Un gran plaer haver-nos desvirtualitzat :)

    ResponElimina
  4. L'Ada fa els tallers molt amens, em va agradar molt, va ser tot molt relaxat i divertit, entre amics.
    Petons.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...