26 de juliol del 2012

Llom a la sal amb taronja


Aquí deixo, uns dels plats que vam menjar al darrer dinar de germanor tupperista.


Aquest llom que va portar la Marta (i que ens passa la recepta per no haver-la de repetir més) és ideal per aquests dies de calor perquè porta poca feina, es pot menjar fred o calent i a més es conserva perfectament a la nevera i també es pot congelar, i JA TENIM UNA CARMANYOLA FETA PER UN ALTRE DIA!

Ingredients:
un tros de llom sencer
sal gruixuda per a cuinar
taronges
sucre

Procediment:
En una plata de la mida aproximada del llom i de parets altes, posar una base de sal, el llom sencer, i cobrir-ho completament amb més sal. Per sobre i pels quatre costats. (Per un tros d’un quilo de carn he utilitzat un paquet de dos quilos i una mica més de sal. Això dependrà de la mida de la plata).
Humitejar-ho una mica esquitxant-ho amb aigua i posar al forn.
Coure a 225 graus, a la posició turbo durant un 20 o 25 minuts. Normalment la crosta que ha fet la sal s’esquerda després d’aquesta estona de forn.
Deixar refredar i desenterrar el llom de la sal. Netejar-lo una mica amb l’ajuda de paper de cuina i tallar-lo més aviat prim sense arribar al final. Espolsar força sucre per sobre i cremar amb l’ajuda d’un cremador o bufador. Igualment, tallar les taronges a rodanxes i també posar-hi una mica de sucre per cremar-les.

Hoy en la fiambrera: lomo a la sal con naranjas. Léelo!

Today at the lunch boxback to salt and oranges. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Jo també el faig llom a la sal, de vegades, perquè queda tan melós! I el cremo amb sucre, però encara ho he de fer amb el clàssic manual i rodó, perquè no tinc bufador. El que no hi he posat mai són les taronges, així que en prenc nota.Petonets!

    ResponElimina
  2. un poquito de español,aunque sea solo por cortesia, que para aprender lo usas.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...