24 de juliol del 2012

Pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà

Cada dia que passa fa més i més calor, i jo vaig tenint menys i menys ganes de cuinar (en la mateixa proporció, però inversa). 



Per més que miro blocs, les meves idees a la cuina em sembla que ja estan de vacances. Això si, les ganes de menjar no.... però de coses més aviat fresquetes.


Així que uns pebrots farcits de brandada de bacallà, però sense salsa, em van resultar ideals. I també a la meva filla, que va trobar que fer aquest plat era superdivertit (la decoració amb llimona i julivert va ser resultat de la seva insistència).


Com que aquest cop no havia fet la meva pròpia brandada, vaig emprar una de ben bona, la de Royal. Quan el meu pare la va provar (abans de farcir els pebrots) va dir: noi, què bona!!!! (i això que ell no sol exclamar-se).


De totes maneres, quan faig jo la brandada en faig un versió senzilla però que resulta ben bona. Us deixo la recepta.


Ingredients per la brandada de bacallà:

  • 200 gr de bacallà dessalat i sense espines ni pell
  • 1 patata petita, tallada a trossos petits (així es farà abans)
  • oli (un got de vi generós)
  • sal
  • 1 o 2 dents d'all (segons ens agradi)
Preparació de la brandada:
  • Escaldem en aigua durant 2 minuts els bacallà esmicolat. 
  • En la mateixa aigua coem la patata uns 15 minuts. 
  • Quan estigui feta la patata, posem en la batedora o un-dos-tres el bacallà, la patata, un raig d'aigua de la cocció, la sal, l'all i l'oli. 
  • Triturem, i ja tenim feta la brandada.
Comentari:
També podem posar uns 100 ml de nata a la brandada en lloc de l'aigua de la cocció.

Ingredients per fer els pebrots farcits de brandada:

  • brandada de bacallà Royal o la vostra feta a casa
  • 5 pebrots del piquillo 

Preparació dels pebrots farcits de brandada:

  • Farcim amb la brandada els piquillos. 

I ja està! De vegades, resulten plats sense esforç si els ingredients són bons. És clar, que també podem complicar-ho una mica més, i gratinar els pebrots, afegir-lis una salsa o arrebossar-los i fregir-los en oli ben calent.


Hoy en la fiambrera: Pimientos del piquillo rellenos de brandada de bacalao. Léelo!
Today at the lunch box: Piquillo peppers stuffed with cod brandade. Read it!
Ces boîtes à lunch: Poivrons piquillo farcis de brandade de morue. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. No l'he provat mai, la brandada royal. Serà qÜestió de buscar-ne, si és tan bona... els piquillos farcits m'agraden moltíssim. Bona proposta, Marga. Petons

    ResponElimina
  2. Un plat de primera! i a més amb uns ingredients bons i de qualitat. M'agrada la reinterpretació del clássic :)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...