10 d’octubre del 2012

Apple Crumble Pie

Un dilluns més, incansablement, hem tingut de nou postres a la feina. L'Anna ens ha portat un pastís anglosaxó: un apple crumble pie (alguna cosa així com pastís de poma esmicolat).


Un postre sorprenent, del qual la mateixa Anna ens explica algunes cosetes:

"El més típic segurament és just el que he fet, el de poma, però de base s'hi pot posar qualsevol fruita; fruits vermells, préssec, ... Jo sempre he pensat que era com un pastís muntat al revés perquè hi poses la fruita a sota i la "barreja" de la massa a sobre

Les variants del crumble també són moltes, hi ha gent que hi posa fruits secs o muesli per fer-ho més cruixent, també n'hi ha que hi posen espècies com la canyella però el que he fet jo podríem dir que és el bàsic."

Ingredients:
3 pomes
100 gr. sucre
75 gr. mantega ( tallada a daus i a temperatura ambient )
175 gr. farina 
1 ou
60 gr. sucre morè
canyella en pols

Procediment:
Primer escalfeu el forn a 180 graus. Després agafeu les pomes, les renteu i les talleu a trossos  petits. En un bol, les barregeu amb el sucre morè i les repartiu bé per tota la base del recipient, prèviament greixat.

Un cop tingueu això fet, agafeu un bol i barregeu la mantega amb la farina, la canyella i el sucre. Jo ho faig amb la part de la batedora per a barrejar (no batre), però es pot amb les mans, i no us ha de quedar una massa, no cal que us hi esforceu, queda com una farina gruixuda però que no s'enganxa. Després, bateu un ou i li afegiu barrejant amb les mans, us ha de quedar de fet una massa irregular amb grumolls. Agafeu aquesta "pasteta" i la poseu per sobre de la poma que quedi tota ben coberta, depèn de com sigui la plata potser no en fareu prou o us en sobrarà. Tot seguit, poseu-ho al forn i aneu-ho mirant fins que la part de dalt comenci a quedar torradeta.

Si podeu servir-lo acabat de fer, encara calent, presenteu-lo amb un tros de gelat de vainilla al costat!! La combinació és boníssima perquè el gelat es desfà però és fred i la poma és calenta! Una delícia!

Hoy en la fiambrera: Apple Crumble Pie. Léelo!
Today at the lunch boxApple Crumble Pie. Read it!
Ces boîtes à lunch: Apple Crumble Pie. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Més postres originals!!! Molt bona Marga...i Anna, clar.
    Jordi

    ResponElimina
  2. Uau! Sembla boníssim. El crumble m'encanta, barrejat amb poma... a veure si m'atreveixo a fer com l'Anna! Petons

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!! M'encanta la poma cuita i tots els pastissos que en portent! Tinc varies receptes de crumble pie però potser hauríem de començar per aquesta que es veu ben sencilleta!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...