24 d’octubre de 2012

Panzerotti amb salsa de tomàquet a l'alfàbrega i cansalada

Els italians anomenen panzerotti a un tipus de pasta farcida originària del sud d'Itàlia que s'assembla a petits calzone, i que nosaltres li podríem dir mitja llunes o crestes per la seva semblança amb el satèl·lit terrestre en les seves fases creixents i decreixents.


Com sempre, la pasta és sempre un bon recurs per la carmanyola, i si a més és farcida amb formatge i verdures, com en aquest cas, amb poc més és ja un plat ben equilibrat.

Per això aquest és un plat fàcil i ràpid, si ja tenim feta la salsa de tomàquet. I avui, per a que sigui una mica diferent, he fet servir una aromatitzada amb alfàbrega (per fer-la, només cal que quan fem el sofregit de tomàquet hi afegim una bona branca d'alfàbrega fresca).

Ingredients (per 2 persones):
250 gr de panzerotti frescos farcits de ricotta i espinacs
50 gr de cansalada fumada
4 cullerades de salsa de tomàquet aromatitzat amb alfàbrega

Com fer-ho:
Bullir la pasta (segons indicacions del fabricant). Escórrer i afegir el sofregit de tomàquet. Tallar la cansalada fumada en tiretes fines i passar per la paella uns pocs minuts. Afegir sobre la salsa.


Hoy en la fiambrera: Panzerotti con salsa de tomate a la albahaca y bacon. Léelo!
Today at the lunch boxPanzerotti with tomato sauce with basil and bacon. Read it!
Ces boîtes à lunch: Panzerotti à la sauce tomate au basilic et le baconLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. Que bona és la pasta i la farcida és la meva preferida! Han de ser ben bons aquests panzerotti!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...