17 de novembre del 2012

Les receptes de Semproniana

L'Ada Parellada es defineix a si mateixa com una cuinera i empresària atípica (i segurament ho és).


Surt a la tele, xerra a la ràdio (i no només de cuina), té més d'un restaurant, escriu novel·les, fa tallers de cuina (tipus coaching), felicita el Nadal amb una videorecepta, fa magdalenes per a que la seva filla se les emporti quan va a dormir a casa d'una amiga, envia pastissos per regalar un llibre, i a més recopila receptes i en publica llibres (entre d'altres en té un per omplir les carmanyoles).

Viu el negoci de la restauració des d'un angle prismàtic, segurament difícil d'entendre per alguns, i de ritme trepidant per la majoria.

Ara, i com diu ella, treu a la llum un "llibre que potser hauria d'haver estat el primer", el llibre de receptes del seu primer restaurant: el Semproniana.

Clar que potser tampoc no està tant malament haver pensat de treure'l ara que fa ja 20 anys que va obrir el restaurant i ara si que ja sap quin són els "plats del Semproniana".

I en la seva línia, va voler fer una de les presentacions de Les receptes de Semproniana (Cossetània) de forma també atípica: convidar a 20 gastroblocaires a cuinar una de les receptes del llibre per després sopar-la.

I per sort per mi, jo hi vaig estar. I tots els que hi érem, estàvem encantats de cuinar al Restaurant del Pla dels Àngels (una altre atipicitat perquè encara que és un restaurant de l'Ada no és el del llibre) amb l'equip que acompanya a la cuinera en les seves aventures (el seu marit, el Santi, i el chef, Joan).

Compartiu la nit amb mi, amb imatges, i imagineu-vos els plats... i molt millor, compreu el llibre!!!

L'Ada pronunciant unes paraules de benvinguda als blocaires 
Els blocaires dividits en quatre equips per preparar
un entrant, un primer, un segon i un postre
Preparació de l'entrant: brandada de bacallà
Inicis de la preparació del primer: canelons 
XS farcits de ceviche de peix
Blocaires POSANT (aquí ningú tallava res) per preparar 
el segon: cruixent d'ànec 
amb alls tendres i salsa agredolça
Ambient: llibres, blocaires amb càmeres a les mans, 
plats amunt i avall
Equip postres (sense mi, per això 
feia la foto): fondant de xocolata
Blocaires endrapant
Blocs al voltant d'aquesta taula:
Ah! i si voleu veure en acció a tots els que estàvem en aquesta presentació, no deixeu de mirar aquest vídeo que ha fet Cossetània.

Hoy en la fiambrera: un libro, Las recetas de SempronianaLéelo!
Today at the lunch box: a book, Semproniana Recipes. Read it!
Ces boîtes à lunch: un livre, Champignons. Recettes Semproniana. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------


11 comentaris:

  1. alça!! Com m'he sentit afalagada!!!
    Moltíssimes gràcies per animar a llegir el llibre de Semproniana i espero que et sigui útil!!!
    petons guapa, vaig ser molt feliç de tenir-te a casa!

    ResponElimina
  2. Els tallers amb l'Ada sempre son amens.
    Va ser un bon vespre, participant de fer el sopar per desprès menjar-lo en bona companyia.
    Un llibre molt recomanable.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Fue una velada muy amena, donde a parte de manipular y degustar los alimentos disfrutamos de la simpatia de unos grandes anfitriones.
    Gracias Magda por estas imágenes.
    Un abrazo
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Lujassu de taller que està ben bé a l'alçada del llibre! I jo que soc un dels que posa amb naturalitat només puc fer que aplaudir amb les orelles amb entusiasme :)

    ResponElimina
  5. La veritat és que va ser un vespre molt agradable!!! no sabia que hi eres, suposo que no et vaig identificar!! :)
    Jo encara tinc l'entrada pendent... A veure si m'hi poso, petons!!

    PD: a les fotos, els grups del primer plat i el segon estan intercanviats!! ;) però shhhhht!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara mateix canvio les fotos... quin lapsus!!!


      Jo tampoc vaig saber que hi eres... me cachis.... la propera vegada prometo portar enganxines per saber qui som !!

      Elimina
  6. Hip hip Hurra! per l´Ada, pel Semproniana, per l´equip de cuiners & ajudants REmacos i professionals, pels companys del taller, pels blocaires, pel post de la Marga...Apassionats tots de la mateixa causa.
    Ja voldrien molts tenir una naturalitat i bon fer com l´Ada i el Santi: un Tàndem de "lo millor de lo millor"

    ResponElimina
  7. me encanto compartir el taller con todos vosotros y conocerte y trabajar juntos en el equipo de postres.
    Una velada fantastica
    peto

    ResponElimina
  8. Gran crònica! La veritat és que el proper dia ens hem de posar alguna mena de distintiu perquè alguna gent em va quedar per conèixer, com per exemple tu.
    Records a tots

    ResponElimina
  9. Hola Marga!
    Va ser un taller atípic i divertidíssim!!!! Tots haurien de ser així! A arremangar-nos i mans a l'obra entre converses i rialles! Un vespre fantàstic i molt bona crònica! ;)

    Petons!!!

    ResponElimina
  10. A diferència de Manlleu, aquest cop ens va tocar anar per separat!!! al grup i a la taula...quines coses...
    Va ser un molt bon sopar i una forma fantàstica de promocionar el llibre i celebrar els 20 anys...Fins dissabte!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...