27 de novembre de 2012

Platillo de botifarres variades

Aquest és un plat de recent incorporació a la meva cuina, però que he repetit en diverses ocasions perquè a la meva filla de 7 anys li encanta.


És una adaptació del plat que ens va proposar en Pep Nogué durant un dels tallers de Bonpreu (si no n'heu fet cap, us els recomano, a més són gratisssss), i que com m'hi vaig portar la nena doncs el va provar de mans del cuiner i va quedar "abduïda". Sé que el que faig jo no és millor que el del Pep, però ella insisteix que si (i això he de confessar que em satisfà).

Hi ha algunes diferències entre un i altre, com que jo només utilitzo botifarres variades, mentre que la recepta original portava cordonet de rellom de porc, i bolets variats, versus els rovellons originals.

Com veieu les quantitats que faig són grans, perquè és un plat que perfectament pot anar a les carmanyoles acompanyat amb arròs blanc.

Ingredients:
1,5 kg de botifarres variades (natural, amb bolets, amb all i julivert...., vaja al gust)
1 ceba grossa
1 porro (sense la part verda, però no només la blanca blanca)
2 grans d'all
oli
sal
1 got de vi ranci
1 got de brou de carn
bolets (en quantitat al gust o al que es tingui)
una galeta (o carquinyoli), un grapat d'ametlles crues, un gra d'all i julivert per fer la picada

Com preparar-ho:
Tallar les botifarres en trossos d'un dit i rostir-les amb oli en una cassola (no totes de cop, sinó a tongades). Reservar. En el mateix oli, rostir la ceba, els alls i el porro (tot ben picat) a foc mitjà. Per ajudar a fer el sofregit més ràpid afegir petites quantitats d'aigua i deixar evaporar (repetir el fet vàries vegades durant la cocció, d'uns 10 minuts).
Afegir les botifarres en el sofregit i remenar. Afegir el got de vi ranci, i deixar evaporar l'alcohol i reduir el líquid, a la vegada que anem desglaçant (netejar el sofregit o botifarres enganxades de les parets de la cassola). Afegir el got de brou, i deixar coure uns 5 minuts. Afegir els bolets, i coure encara 5 minuts més. 
Per acabar, afegir la picada, i deixar coure 5 minuts més.

Hoy en la fiambrera: Platillo de morcillas variadasLéelo!
Today at the lunch boxDish of sausages varied. Read it!
Ces boîtes à lunch: Plat de saucisses variées. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

10 comentaris:

  1. Aquests platillos són boníssims!! I amb la collita de bolets (i el rovelló!) et devia quedar fantàstic! No m'estranya que a la teva filla li agradi tant!

    Petons!

    Nuni

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests plats són un èxit sempre, i amb un rovelló collit per un mateix... inexplicable.

      Elimina
  2. Carai, Marga, quin platillo més bo! El Pep és una bona font d'inspiració sempre, oi? petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que el Pep és una gran inspiració, però és un gran comunicador, i això també fa molt a l'hora de cuinar.

      Elimina
  3. platillo genial para no dejar nada¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. La teva nena té molt bon gust, el platillo estava molt bo.
    Segur que amb aquesta variació de botifarres queda molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  5. LA teva filla té el paladar fi, eh? Quin tupper més fantàstic! Un ou ferrat també li quedaria bé! jajajaja
    Petonets maca
    Sandra

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...