16 de desembre del 2012

Comer bien a diario

Cada dia que passa va a més, i pels que dinem cada dia a casa o a l'oficina menjar bé de manera econòmica i senzilla és un important objectiu. Uns per cuinetes, altres per salut, molts per la butxaca, i més dels que ens imaginem per totes tres coses.


Això pot explicar perquè les webs i blocs sobre cuina són extremadament abundants a la xarxa (no he trobat la xifra, però diria que supera el bilió de resultats al tot poderós Google). La gent vol explicar i compartir el que cuina, i hi ha un públic que som afamats cercadors de plats que facin conquerir als nostres estòmacs i als que alimentem.

I en tot aquest intercanvi de coneixement culinari (ja hem superat l'època que l'aprendre a cuinar passava de mares a filles) hi han blocs de cuina que són autèntics punts de referència a la xarxa. No són cuiners professionals, i tota aquesta aventura va començar com lloc personal. Però ara, ja sigui pels seus comentaris socarrons, unes imatges de somni o unes receptes explicades de tal manera que és impossible fallar, són referents a les cuines de la gent del carrer.

I alguns han fet el pas, que en el món editorial es considera invers. No passar de tenir un llibre a estar a la xarxa, sinó de tenir un bloc a escriure un llibre. Un llibre recull del que a diari vas publicant a la teva bitàcora.

Aquest és el cas de l'Alfonso López Alonso, autor del bloc Recetas de rechupete, i que ara té publicat el llibre Comer bien a diario. Recetas fácilies para una dieta sana y variada amb l'editorial Larousse.

El llibre (jo encara sóc de les que entro amb la cuina amb paper i no amb electrònica, i per això continuo tenint com a referència els llibres de cuina) compila més de 100 receptes (explicades molt detalladament i amb algunes informacions extres i consellets) del bloc d'aquest gallec, on explica entre d'altres com cuinar una sopa de ceba, un caldo gallec, uns musclos a la vinagreta, un arròs caldós amb rap i llagostins, unes filloas i, per suposat, unes quantes variants d'empanada.

Vaja, tota una varietat de propostes que aniran farcint els meus tuppers!


Hoy en la fiambrera: Comer bien a diario Léelo!
Today at the lunch boxEating well on a daily Read it!
Ces boîtes à lunch: Bien manger sur une base quotidienne Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------


1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...