17 de febrer de 2013

Un tast de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Ja hem començat la Quaresma, i en el cap potser ja anem organitzant on passarem la Setmana Santa. Jo si la cosa no canvia, aniré cap a Saragossa, a veure la família i les processons, i a fer menjars típics familiars (recordeu el ranxo de l'any passat fet a desenes de mans?).


D'altres anireu a prop d'alguna de les 13 Ciutats Patrimoni de la Humanitat que hi han a l'Estat espanyol: Alcalà d'Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòbal de La Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona i Toledo.

I enguany, que es celebra el 40 aniversari de la Convenció del Patrimoni Universal de la Unesco, el consorci que conformen aquestes ciutats ens convida a descobrir millor la seva gastronomia a través de tres productes seleccionats: olis, vins i formatges.




Aquests productes tan bàsics, són una bona representació del territori, i els seus aromes i textures segur que diuen molt de la terra i la gent que els ha produït.



Per conèixer-los vaig anar convidada a un tast conduït pel cuiner Francisco Piñeiro, qui va integrar aquests productes en plats molt atractius (pocs dels quals poden anar al tupper, tot s'ha de dir).

Snack de setes amb formatge del Tiétar "Monte Enebro"  (Àvila)
i dolç de cireres


Tonyina "romana", macerat amb vi i mel i amb crema d'oli
"Canchalosa" (Mèrida)


Botafumeiro de vaca "brasejada" amb formatge Tetilla
"Tres Pazos" (Santiago de Compostel·la)


Bombons amb olis de Còrdova i de Toledo

Tot plegat una nova dimensió per a conèixer el patrimoni monumental a través de les nostres panxes.


Hoy en la fiambrera: Una cata de las Ciudades Patrimonio de la Humanidad. Léelo!
Today at the lunch boxA tasting of the World Heritage Cities. Read it!
Ces boîtes à lunch: Une dégustation des villes du patrimoine mondial. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Estava tot molt bo, encara que sigui complicat ficar-ho al tupper.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Totes les iniciatives són bones per a que coneguem els productes que es fan a prop nostre.

    ResponElimina
  3. Va ser una gran serie de tastets i encara una millor companyia :D

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...