17 de març de 2013

Mandonguilles amb carxofes i faves

La veritat és que aquest plat no anava a ser aquest plat. Després de les activitats que vaig fer al #marçgastronomic del Prat, tenia clar que volia fer el saltejat de pollastre amb faves confitades i carxofes escaldades, perquè em semblava un plat ideal per la carmanyola...



... però la realitat s'ha imposat, i davant la necessitat de fer plat per 6 (+2 tuppers) i només amb 1 pit petit de pollastre, vaig improvisar un experiment. Idees d'aquí i d'allà i unes pilotilles/mandonguilles per cuinar al congelador han acabat conformant aquestes mandonguilles amb carxofes i faves.


Tanmateix de la idea original que quedi clar que les carxofes i faves si que eren directes dels camps del delta del Llobregat (tinc sort que visc prop a prop del delta, i així a vàries botigues del barri hi trobo productes d'allà). Al menys, això si!


Ingredients:


  • 500 gr de carn picada de vedella
  • 50 gr de farina de galeta
  • 1 ou
  • 3 dents d'all
  • 1 kg de faves per desgranar
  • 1 kg de carxofes
  • 1 cullerada de farina
  • 1 raig de llet
  • 2 cullerades de pre-sofregit de ceba
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • julivert
  • oli
  • sal
  • pebre

Com preparar-ho:

  • Desgranem les faves.
  • Posem els grans de faves en una cassola cobertes d'oli i coem durant 20 minuts a foc molt baix (sense que bulli) per a confitar-les.
  • Pelem les carxofes, treiem la capçada i la tija i deixem el cor, que el tallarem en grills i el posarem en un bol amb aigua freda i julivert (per evitar que s'oxidi). 
  • Coem els cors de les carxofes en l'estoig de vapor al microones durant 6 minuts a màxima potència.
Per fer les mandonguilles: 
  • Posem la vedella en un bol i afegim l'ou, la sal, el pebre, la farina de galeta i un raig de llet (amorosirà la farina de galeta). 
  • Barregem tots els ingredients amb les mans fins a fer una pasta compacte. 
  • Formem les boles de mandonguilla i les enfarinem.
  • En una cassola gran, fregim amb l'oli de confitar les faves les mandonguilles i les reservem. 
  • En el mateix oli, afegim les carxofes i les refregim lleugerament. 
  • Afegim les faves i una cullerada de farina, el sofregit de ceba i el vi i remenem. 
  • Incorporem les mandonguilles, salem, afegim un got d'aigua i tapem. 
  • Courem 10 minuts a foc baix.

Hoy en la fiambrera: Albóndigas con alcachofas y habas Léelo!
Today at the lunch boxMeatballs with Artichokes and beans  Read it!
Ces boîtes à lunch: Boulettes de viande aux artichauts et fèves  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Segur que amb pollastre estava molt bo, encara que amb mandonguilles no es queda enrera, m'agrada aquest plat.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Bravíssimo aquest bé de deu de carxofes. Adoro aquesta flot cuirassada!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...