5 de març de 2013

Sofregit de ceba, una base al rebost

De vegades posar-se davant dels fogons fa mandra, perquè la preparació d'un plat per la carmanyola t'ocuparà més del temps de que disposes.




Per això és molt útil tenir, sofregit de tomàquet o de ceba al rebost. Com sempre, aquests productes es poden comprar o bé fer-los un mateix, un diumenge a la tarde d'aquells que no saps què fer, i conservar-los.

Aquest pre-sofregit de ceba el vaig aprendre ja fa molts anys quan anava als tallers de cuina de Gallina Blanca al carrer Llúria de Barcelona, i ara el preparo quan tinc la sort d'enganxar alguna oferta de cebes a la fruiteria (jo sempre estic a l'aguait de comprar allò que té uns preus reduïts).



Així amb el sofregit de ceba ja fet, la salsa de tomàquet també preparada, un brou de peix descongelat (fet de bullir els caps d'uns llagostins i lluç), unes gambes pelades i uns fideus es pot preparar una fideuà en menys de 25 minuts. Qui és resisteix????

Ingredients:

  • cebes
  • oli
  • sal

Com preparar-ho?

  • Piquem amb la picadora la ceba. 
  • Posem la ceba picada en un bol de vidre gran. 
  • Afegim un raig d'oli generós i salem suaument. 
  • Posem el bol al microones tapat amb film (foradat) o amb una tapa amb forats que permeti l'evaporació d'aigua. 
  • Courem durant 20 minuts, remenant cada 5 minuts.
  • Posem la ceba en uns pots de vidre petits (els de patés van perfectes per les racions), tapem i congelem.

Hoy en la fiambrera: Sofrito de cebolla Léelo!
Today at the lunch boxFried onion Read it!
Ces boîtes à lunch: Oignons frits Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

7 comentaris:

  1. està molt bé ... però no ha fregit !!! queda cuita ("pochada" com es diu en castellà)? gràcies !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó no ha fregit, però en quatre minuts que la passes per oli per la preparació que la necessitis, ja tens fet el sofregit. Per això dins del text l'anomeno pre-sofregit. Potser hauré de canviar el títol!!!

      Gràcies pel comentari.

      Elimina
    2. Hola. La meva mare li deia ceba "desmaiada" al que en diuen en castellà "pochada" . És un suggeriment. Sigui com sigui és una gran idea.....

      Elimina
  2. doncs es molt bona idea....!!!! a vegades fer un sofregit es una questio de temps!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I com tu dius un sofregit és cosa de temps, i el temps és la gran excusa de la cuina, oi?

      Elimina
  3. A casa nostra sempre en tenim algun potet, va tan bé tenir mitja feina feta! També és molt bo tenir ceba confitada, per acompanyar carns... boníssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prenc nota de la ceba confitada... serà la propera provatura, ho tens al blog?

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...