19 d’abril de 2013

La gastronomia, un valor en alça pel turisme

Passejant pel pavelló 1 del Saló Internacional del Turisme (SITC, 2013) he pogut observar un nou valor en alça pel turisme: la gastronomia.

Una de les cuineres de Sils amb una cassola
d'aromes intensos cuinats amb fogonet elèctric.
Qui ha dit que no es pot cuinar en qualsevol
lloc?
 He de dir que només els stands de Catalunya són els que han fet les propostes més visibles en aquest tema: un GourmetBus (amb menú de Carles Gaig i passeig per Barcelona) ofert pel grup Julià, el passaport gastronòmic de Castelldefels, un megastand d'enoturisme del Penedès, tallers de cuina oferts per Cookiteca a l'stand general de Catalunya, una fira de productes alimentaris típics catalans i el macromuntatge de tastets de diverses localitats de la Costa Brava-Pirineu de Girona (incloses les cuineres de Sils).

No és cap novetat que la gastronomia sempre ha estat un complement de les destinacions turístiques, però no la principal ni el motor. Ara en canvi si. O almenys és això el que proposen des del nostre país.

Us deixo el meu tast en imatges.

Taller de tapes amb Isma Prados

L'enoturisme al Penedès, algú no el veu?

Els fuets segur que els expositors internacionals saben què són...

... però les garrapinyades segur que no.

Cartell de Castelldefels, l'única informació destacada
a l'stand

Taules  per a prendre els tastets gironins
 i fer entrevistes els feriants
Hoy en la fiambrera: La gastronomia, un valor en alza para el turismo. Léelo!
Today at the lunch boxThe cuisine, a rising star for tourism. Read it!
Ces boîtes à lunch: La cuisine, une étoile montante pour le tourisme.  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...