Botiga al carrer de Caponata |
Per això, quan tens l'oportunitat de conèixer l'obrador d'uns xarcuters artesans, i més encara si et deixen "elaborar" productes, ÉS LA BOMBA. I aquest fet es va produir quan vam visitar les instal·lacions de Xarcuteria Margarit al carrer de Caponata de Barcelona.
No és un obrador molt gran. Però té una bona producció, i variada, per abastir les cinc botigues de la família, situades totes a diferents zones de Sarrià. Hi ha algunes màquines que ajuden a la producció artesanal (algunes amb molts anys a les esquenes perquè ja eren usades per la generació anterior) que dirigeix i treballa en Josep, mestre artesà certificat i un dels cinc germans Margarit (hi ha també la Dolors, l'Àngels, la Lídia i el Xavier) que continuen un negoci familiar que va començar fa 70 anys a mans dels seus avis.
Obrador i els petits rebost amb espècies i elaborats |
Si fer la producció artesanalment és un dels grans valors de Xarcuteries Margarit, que inclús permet fer productes específics per a clients amb necessitats concretes, un altre és el de la qualitat dels seus elaborats. I això, únicament té un gran secret que es pugui dir: bona matèria primera. Els petits secrets, com per exemple les proporcions dels ingredients, si que són secret, no faltaria més! Les botifarres d'ou a part de només carn magra i cansalada porten ous de gallina (batuts a mà a l'obrador) però no preparat d'ou, il pernil cuit, una de les seves grans especialitats, només és cuixa de porc, sense fècules, cuita.
Descobrireu elaboracions de botifarres i saltxitxes crues, botifarres d'ou i el seu pernil cuit |
L'altre valor dels Margarit és oferir, a més de productes frescos i de xarcuteria a les seves botiges, plats cuinats i precuinats elaborats a l'obrador/cuina situat en un dels seus altres locals. Una branca que encapçala una de les germanes, Lidia, i que té el seu origen en les croquetes i canelons que va començar a fer i vendre la seva mare en un temps en què no es comprava menjar preparat a les botigues i tothom deia que no funcionaria; doncs va funcionar! Ara pots trobar cremes, plats cuinats diversos, o precuinats, com el carn cake (una mena de coulant de carn amb la seva salsa a dins que el client ha de cuinar a casa) que es venen a les botigues o que són el fonament d'un càtering, que també en fan.
Preparació del carn cake i altres elaborats a la botiga |
Ara us deixo unes quantes fotos per a que ens veieu als blogaires que vam estar allà, el que vam arribar a treballar (tot i que la indumentària no sigui gens ni mica afavoridora).
No vam parar... de fer fotos i de tant en tant intentàvem fer botifarres i, sobretot, lligar-les. Es va demostrar que els Margarit amb nosaltres no tenen cap mena de competència!!!! |
Si no us queda molt lluny o hi passeu a prop de Sarrià passeu a provar els productes de Xarcuteries Margarit!
Hoy en la fiambrera: Margarit, tercera generación de charcuteros en Sarrià. Léelo!
------------------------------------------------------------------------------------
Vas ser l'alumna més aplicada, Marga!! Jo crec que a hores d'ara ja ets una experta lligadora de botifarres... i embotidora!! vaja, que va ser un taller molt xulo, oi? I tot i estar tot el matí tancats en 20 m2 no ens vam tirar els plats pel cap!! ha ha ha. Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaDe cap de les maneres, mai sabré lligar botifarres
EliminaCom molt bé diu la Marina vas ser l’alumna més aplicada. Mira que ens ho vem passar bé, aprenent moltes cosses noves i compartint mati amb una bona colla de amants de la cuina.
ResponEliminaPetons
Si que és cert que ens ho vam passar molt bé
EliminaPerò si estàvem guapíssims!! Amb lo bé que ens queda el look cirujano... :P
ResponEliminaHome guapos no estàvem I més que cirujans semblàvem matarifes
Elimina