30 de juny de 2013

Amanida de l'horta amb cigrons i vinagreta de mostassa

Després d'uns dies de vacances, m'ha vingut de gust començar el mes de juliol amb una amanida que vaig descobrir al Taller de carmanyoles de l'Àngels a La Patente.



A més és una amanida ideal per una retorn a casa quan la teva nevera és força desproveïda de viandes i una fruiteria que obre els diumenges on comprar les verduretes, però això si, tens al congelador o al rebost uns cigrons cuits.


I tal i com ens va comentar la cuinera, per a convertir-la en un tupper únic la proposta inicial, li he afegit una mica de tonyina (encara que també li aniria bé posar-li formatge, cansalada o anxoves).


El contrapunt d'aquesta amanida és la vinagreta de mostassa, encara que si us sembla excessivament forta podeu amanir-la amb una vinagreta més suau, com la de mel.

Ingredients (x2 tàpers):

300 gr de cigrons cuits
1 ceba tendra
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1/2 avocat
10 tomàquets cirerols
1 llauna de tonyina

Ingredients vinagreta de mostassa:

2/3 parts d'oli d'oliva
1/3 parts de vinagre de Mòdena
1/2 cullerada mostassa de Dijon
pebre negra mòlta
sal

Com preparar-ho:

Tallar les hortalisses, excepte els tomàquets, i afegir-les als cigrons. Poseu la tonyina sense oli.
Prepareu la vinagreta barrejant els ingredients (les proporcions les podeu variar segons els vostres gustos). Transporteu la vinagreta a part i condimenteu en el moment de menjar el tàper.


Hoy en la fiambrera: Ensalada de la huerta con garbanzos y vinagreta de mostaza. Léelo!
Today at the lunch boxGarden salad with chickpeas and mustard vinaigrette
. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade du jardin avec des pois chiches et vinaigrette à la moutarde.  Lisez-le!
-----------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Als meus tàpers també van les amanides a tope aquestes setmanes :)
    good times!!! :D

    ResponElimina
  2. Prenc nota. Tot i que a casa no som fans de l'alvocat en sí, a les amanides hi queda molt bé.
    Una manera molt bona de mantenir llegums en la dieta a l'estiu, tal i com comenta l'amiga Raquel en el seu bloc: http://soulkitchenelblogdealimentarte.blogspot.com.es/2013/06/las-legumbres-son-para-el-verano.html

    ResponElimina
  3. Les amanides ara amb aquest temps sempre entren molt bé
    Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...