10 de juliol del 2013

Lactonesa enlloc de maionesa per l'estiu

Aquests dies està fent calor, molta calor, i els tàpers que venen de gust són aquells que van acompanyats de vinagretes o la tradicional maionesa. 


I aquest és el problema, la maionesa (si és casolana). Amb l'ou cru i aquestes temperatures hi ha opcions per a que en el transport de tupper de casa a la feina, malgrat les bosses isotèrmiques, es pugui produir alguna alteració de la salsa que ens provoqui algun mal de panxa. Per això, és recomanable utilitzar maioneses de pot o bé fer servir una lactonesa casolana, és a dir la maionesa que substitueix l'ou per la llet.

Jo no l'havia preparat fins aquest estiu, però recordo que ja fa molts anys la meva tieta del poble la preparava, com una gran innovació culinària, encara que li quedava més lletosa del que m'ha sortit a mi... potser perquè he fet alliolesa (lactonesa amb all)?

Ingredients:
1 part de llet
3 parts d'oli
sal
1 dent d'all

Com preparar-ho:
Pelar la dent d'all i posar al fons del got del braç triturador. Afegir sal al gust. Posar la llet i l'oli (les proporcions han de ser aquestes). Posar el minipimer al fons. Fer-lo funcionar sense que la ganiveta surti a la superfície, fent petits moviments de baix cap a dalt i de dalt cap a baix. Fins que la llet i l'oli emulsionin totalment i quedi textura de maionesa.

Hoy en la fiambrera: Lactonesa en vez de mayonesa durante el veranoLéelo!
Today at the lunch boxInstead of mayonnaise lactonesa . Read it!
Ces boîtes à lunch: Au lieu de la mayonnaise lactonesa. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...