3 de novembre de 2013

Crema de carbassa amb cigrons, una proposta per El Gran Recapte d'Aliments

Sembla que la tardor comença a mostrar-nos el seu nas, i malgrat que no fa un fred que convidi a menjar castanyes calentes, el cert és, que a mi ja em ve de gust poder prendre'm una crema calenta a l'hora de dinar a la feina.


Quan vaig veure aquesta recepta, vaig pensar: Què completa! Posar, verdures i cigrons tot en una mateixa preparació és una gran idea, oi? Però també, vaig pensar que era una bona proposta per a què fos la meva aportació "virtual" per El Gran Recapte d'Aliments 2013 dels Bancs dels Aliments de Catalunya, a partir de la iniciativa de BLOGS Contra la Fam (des de la qual tots els blogs de cuina que volem ens sumem a fer difusió d'aquest esdeveniment solidari i de conscienciació).

Potser n'heu sentit a parlar o potser no, però per tots us faig cinc cèntims. Els Bancs dels Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, basats en el voluntariat, que s'encarreguen de recuperar els excedents alimentaris de productors i distribuïdors i repartir-los entre les organitzacions benèfiques que fan arribar aquests aliments a les persones sense o pocs recursos econòmics que els hi demanen. Aquesta tasca de fa al llarg de tot l'any, però per a conscienciar-nos dels problemes reals que existeixen a la nostra societat (malbaratament d'aliments i pobresa alimentària) organitzen des de fa uns anys El Gran Recapte, amb l'objectiu també de recollir aliments bàsics que doni la gent. Això succeirà els dies 29 i 30 de novembre, i segur que el vostre supermercat del costat de casa és un dels punts de recollida (a la web d'El Gran Recapte podeu confirmar si el vostre supermercat hi participa). 

ACOSTEU-VOS-HI, PORTEU PRODUCTES (oli, pasta, cigrons secs, cigrons cuits, llaunes de conserva, etc.) i si teniu temps, feu-vos VOLUNTARIS. 



Anem ara a explicar el tàper que us proposo, que també el podeu fer amb pastanagues en lloc de carbassa. Com veieu és qüestió de què el taronja sigui el color que resulti. 

Ingredients:
1/2 carbassa gran
1 llauna de ceba cuita en oli d'oliva
200 g de cigrons cuits
1 tomàquet
1 dent d'all
1 cullerada de cafè de curri
3/4 l de brou de verdures
sal
panses

Com preparar-ho:
Traiem les llavorsi la pell de la carbassa, i la tallem a daus. Tallem el tomàquet en daus i rentem els cigrons en aigua. 
Posem en una olla, la ceba amb el seu oli, i afegim la resta de les verdures i els cigrons. Afegim el brou, el curri i sal al gust.
Deixem coure a foc mitjà-baix durant 30 minuts. Triturem i posem en un tàper hermètic. Decorem amb unes panses en el moment de menjar.

Hoy en la fiambrera: Crema de calabaza con garbanzos, una propuesta para La Gran Recogida de Alimentos. Léelo!
Today at the lunch boxCream of pumpkin soup with chickpeas, a proposal for The Great Food Collection.. Read it!
Ces boîtes à lunch: Velouté de potiron aux pois chiches, une proposition de La Grand Collecte AlimentaireLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

5 comentaris:

  1. una proposta que va més enllà de la recepta... molt bé, Marga!

    ResponElimina
  2. Caram, consistent! Però molt adequat per al recapte d'aliments!

    ResponElimina
  3. Marina i Núria, realment he pensat en aquesta recepta com a proposta per a fer pel Gran Recapte, tant pels ingredients que utilitza, perquè és senzilla, perquè hi cal poc temps de cocció, perquè es pot fer en més quantitat i congelar, i perquè crec que nutritivament ja aporta molts beneficis a l'alimentació.

    ResponElimina
  4. Mot bona proposta Marga, ràpida i fàcil. I boníssima!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...