20 de novembre de 2013

Espirals amb camagrocs

Aquest any no està essent un bon any per "caçar bolets" al bosc, i per això als mercats de barri tampoc no tenim ni grans varietats ni preus assequibles.


Tot i així, hi ha dies de sort, i vas i trobes una caixa de camagrocs que et diuen "compra'm". I el botiguer, amb ganes de tirar endavant el seu negoci i sabent que li queda menys d'una hora de venda en un tarda de dissabte, et veu la cara i et diu "Va, compra'ls. Estan magnífics! I a un preu, increïble! I per ser tu, t'ho arreglo". I tu, finalment, hi compres, i t'en vas tan contenta a casa, com si haguessis trobat aquell amagatall al bosc ple de bolets esperant-he a tu.

Una vegada a casa, és quan penses, "I ara que faig amb els camagrocs?"

Però sense cap mena de mandra, vaig decidir que per a què no es fessin malbé els passava per la paella amb oli, sal i all durant uns 10 minuts. I així, cobrint els bolets amb oli d'oliva vaig omplir un parell de pots de vidre, i en uns 30 minuts vaig tenir unes perfectes conserves (després d'omplir els pots els vaig tancar i deixar refredar cap girats).

D'aquesta manera, una tarde amb poc temps, vaig preparar-me una pasta amb sabor a tardor en menys de 10 minuts.

Ingredients:
80 g d'espirals de colors seques
1/2 ceba vermella
50 g de bacon fumat
70 g de camagrocs cuits
oli d'oliva dels camagrocs

Com preparar-ho:
Coure la pasta segons les recomanacions que us vaig explicar i el temps de cocció que indiqui el fabricant.
En paral·lel, posar en una paella una mica d'oli de la conserva de camagrocs i la ceba tallada molt petita. Deixar coure a foc mig durant 5 minuts. Afegir el bacon també tallat petit, i coure durant 3 minuts. Finalment, posar els camagrocs a la paella, i coure el conjunt un parell de minuts més.
Escórrer la pasta, i posar tota la preparació de la paella al damunt.

Comentari:
Si no teniu bolets en conserva, els podeu coure directament a la paella, només caldrà que allargueu una mica més la cocció dels bolets.

Hoy en la fiambrera: Espirales con rebozuelos. Léelo!
Today at the lunch boxSpirale with Funghi. Read it!
Ces boîtes à lunch: Spirale avec Funghi. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Ja tens raó que quan portes a casa uns bolets inesperats és festa grossa, hehehe :)

    ResponElimina
  2. Ei! El teu tàper d'avui sí que m'agrada moltíssim!!!

    ResponElimina
  3. Aquest tàper mel menjaria ara per dinar, Uff quina gana amb aquesta delícia!!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Òscar, bolets i festa, sempre van junts, sobretot si els trobes tu al bosc, oi?

    Marina i Fem un mos, realment és un tàper molt senzill i molt gustós.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...