28 de febrer del 2014

Lasanya ràpida d'espinacs amb beixamel de formatge blau

A casa som més de canelons que de lasanya, ho reconec, però ben pensat els primers porten una mica més de feina que la segona.



Tanmateix, uns i altra són làmines planes de farina de blat més o menys grans, que varien entre si per si els enrotllem o no s'enrotllen o no. Sabíeu que sembla que l'emperador romà Ciceró era un enamorat de la lasanya de l'època (laganum)? Doncs jo no, perquè m'havia quedat amb la copla que la pasta l'havia portat Marco Polo al segle XIII des de la Xina. Però ben mirat, si l'Imperi romà va ser qui va expandir el conreu dels cereals per la Mediterrània, per què no havien d'haver inventat la seva "pasta"?

Però tornem al que interessa. Com preparem una lasanya ràpidament? Doncs utilitzant pasta precuita (em perdonin els puristes) i aprofitant un excés d'espinacs a la catalana fets uns dies abans. Si en lloc d'espinacs utilitzem bledes refregides, quedarà molt semblant, i si pel mig li afegim uns dauets de salmó, ja serà una lasanya diferent (apa, en una frase tres idees de tàper!). Ah! i si no tenim plaques de lasanya i tenim de canelons, doncs aquesta recepta també es pot fer, només que en lloc de 6 plaques necessitarem 12 de canelons.

Preparar la lasanya no ens portarà més de 30 minuts, i després necessitarem uns 15 minuts més de forn per a gratinar-la. Si la feu, repetireu, i atenció, és un tàper per congelar!

Ingredients (x 2 tàpers):

  • 300 g d'espinacs a la catalana 
  • 6 plaques de lasanya precuita
  • 500 ml de beixamel (500 ml de llet, 1,5 cullerades de farina i 2 cullerades d'oli)
  • 75 g de formatge blau
  • 50 g de formatge parmesà
  • 10 g de mantega


Com preparar-ho:

  • Posar en remull amb aigua calenta les plaques precuites de lasanya tal com indica el fabricant (aprox. 15 minuts). 
  • Mentre tant, preparem la beixamel: en un cassó, posem l'oli i quan estigui calent, deurem lleugerament la farina. 
  • Afegim la llet a poc a poc sense parar de remenar per anar desfent els grumolls (si no ho aconseguim, no passa res, utilitzem el minipimer per desfer els grumolls i després seguim). 
  • Sense grumolls, afegim el formatge blau trinxat i seguirem remenant fins que agafi consistència la beixamel però que quedi lleugera. 
  • Reservem. 
  • En una safata no molt gran que pugui anar al forn, alternem capes de beixamel (aprox. 2 cullerots per capa), plaques de pasta (dues per capa) i els espinacs (els repartim per dues capes). 
  • Finalitzem amb la resta de la beixamel, i afegim el formatge ratllat i la mantega tallada a dauets. La posem a daurar al forn (només al grill). 
  • Quan estigui daurada ja podem omplir els tàpers.


Comentari:
Si amb aquestes mateixes quantitats ho repartiu per 4 tàpers, no dubteu d'acompanyar la lasanya amb una hamburguesa, un llom de salmó o unes saltxitxes i tindreu un àpat equilibrat.

Hoy en la fiambrera: Lasaña rápida de espinacas con bechamel de queso azul. Léelo!
Today at the lunch boxFast Lasagna with Spinach and blue cheese bechamel. Read it!
Ces boîtes à lunch: Lasagne rapide aux épinards avec béchamel au fromage bleu. Lisez-le!

------------------------------------------------------------------------------------ 

2 comentaris:

  1. Segurament, l'aspecte no fa justícia al gust. Deu ser ben bona, aquesta lasagna, Marga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, és el que passa a vegades amb el menjar dins el tàper... que es sacseja ... però mira, així es veu que hi ha espinacs a dins :)

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...