8 d’abril del 2014

Carxofes amb pernil

Ara és temps de carxofes però, potser per la mandra de netejar-les, no és una verdura que aparegui gaire sovint pels meus tàpers malgrat el beneficiós que són per la nostra salut.



A més, això de trobar el punt a la part tendra de la carxofa es veu que no és lo meu, i per només aprofitar el cor ("la joia amagada") llenço moltes fulles i la tija (malgrat que al llibre La cocina anticrisis hi ha unes quantes receptes de reaprofitament que segur que podria recuperar).

Per evitar que les carxofes s'oxidin tan bon punt els hi trec les fulles, he provat de posar-les en aigua amb una bona quantitat de julivert fresc, i fins i tot de coure-les amb una barreja de llimona, farina i oli. Però, us confesso, que mai no m'han quedat blanques com les congelades o les de conserva. 

De totes maneres, enguany he volgut que almenys un dia un dels meus tàpers també portés carxofes (l'any passat van aparèixer acompanyant unes mandonguilles i unes faves). 

La d'avui és una preparació senzilla, a base de carxofes bullides, i per a fer un àpat complet podem acompanyar-les amb un peix o uns ous durs, per exemple.


Ingredients (x2 tàpers):
  • 10 carxofes
  • aigua
  • sal
  • 50 g de pernil
  • 1 dent d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • julivert fresc per a evitar l'oxidació
Com preparar-ho:
  • Traiem les fulles més dures de les carxofes i tallem les puntes i la tija, i les reservem en aigua amb julivert fresc.
  • Les coem en aigua amb sal durant 15 minuts. 
  • Les escorrem, i les deixem refredar. 
  • Les tallem en sis trossos cada carxofa. 
  • En una paella, amb un raig generós d'oli, daurem lleugerament la dent d'all trinxada no molt petita i el pernil tallat a daus petits. 
  • Afegim les carxofes tallades i saltem durant 5 minuts.
Comentari:
  • Podeu aprofitar l'aigua de bullir les carxofes com a brou de verdures per a preparar arrossos, per exemple.
  • Si no posem la farina a l'aigua de bullir, és una recepta totalment apta per a celíacs.
Hoy en la fiambrera: Alcachofas con jamón Léelo!
Today at the lunch boxArtichokes with ham  Read it!
Ces boîtes à lunch: Artichauts avec jambon  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...