22 de maig de 2014

Melmelada de maduixa

Ja havia fet melmelada de maduixes amb anterioritat, però portava canyella, i ara em venia de gust preparar-la sense cap altra aroma que el de la mateixa maduixa.



I la veritat, aquesta ha triomfat de totes, totes (fins i tot dues companyes de feina n'han pogut gaudir i m'han dit el mateix que els de casa: boníssima!!!).

M'encanta fer melmelades (malgrat que no ho practico tant com m'agradaria ni tampoc tinc lloc per a conservar un nombre important de pots en bones condicions), però encara més m'encanta de fer-les lluir alguns dies a sobre dels iogurts que em porto a la feina (i, si ho acompanyo d'uns cereals integrals, pot ser un esmorzar ben xulo a la feina). És una bona opció per a donar-nos un caprici de tant en tant a les postres a l'hora de dinar de tàper.


Us animo a preparar-la, veureu que no porta gaire feina i la gaudireu molt.

Ingredients:
  • 1.750 g de maduixes
  • 1.000 g de sucre blanc
  • 200 g de sucre moré
  • 1 llimona
Com preparar-ho:
  • Netegem les maduixes sota l'aixeta, però amb el peduncle. 
  • Una vegada netes, traiem el peduncle, les tallem i les posem en una olla gran. 
  • Afegim el sucre i el suc de la llimona. 
  • Deixem macerar durant 2 hores.
  • Passat aquest temps, courem a foc mig alt durant uns 40 minuts, remenant de tant en tant.
  • Al final, triturem i aboquem en els pots de vidre prèviament escaldats. 
  • Tapem en calent i deixem refredar els pots girats cap avall amb la tapa fent de base.
Hoy en la fiambrera: Mermelada de fresas Léelo!
Today at the lunch boxStrawberry jam Read it!
Ces boîtes à lunch: Confiture de fraise Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

5 comentaris:

  1. Quants pots de melmelada surten d'aquestes maduixes?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors, depén del tamany dels pots. Jo vaig omplir 4 pots de vidre reaprofitats de les melmelades comprades (d'aquells mitjanets).

      Elimina
  2. Sempre va bé tenir-ne al rebost, de melmelada de maduixes, va bé amb molts plats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, Marina. M'encanta fer-ne, i també les fem servir per contraposar el gust dels formatges.. però encara no hem anat més enllà a casa en la seva utilització amb carns o similars.

      Elimina
  3. Vaig tenir el plaer de tastar-la. Magnífica! Tenia una textura immillorable. Va ser una temptació d'uns quants esmorzars de cap de setmana relaxats, gaudint del color vermell contrastant damunt la mantega!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...