10 de juny de 2014

Albergínia farcida a la grega

L'albergínia farcida és un plat típic de totes les cuines mediterrànies. Originària de l'Índia, van ser els àrabs que la van introduir a la península Ibèrica, i els sefardites van fer d'aquest vegetal un dels productes estrella de la seva cuina.


De farciments, en trobem molts, i és un plat que va molt bé per emportar-nos en els nostres tàpers, perquè aguanta molt bé tenir-les preparades i menjar-les hores després. Inclús les podem congelar, i menjar dies més tard. No sé per què, però és un menjar que associo al temps d'estiu.

Ingredients (x2 tàpers):
2 albergínies
200 g de carn picada de porc
1/2 ceba
1/2 pebrot vermell
1 cullerada de cafè de canyella
1 cullerada de cafè d'orenga
50 ml de mistela
sal
pebre
75 g de formatge emmental 

Com preparar-ho:
Tallem les albergínies per la meitat i fem incisions en la seva polpa. Les quatre meitats les posem en un estoig de coure al vapor al microones i les coem, amb la cara partida de les albergínies cara avall, durant 12 minuts a potència màxima. 
Deixem refredar i buidem les albergínies. Reservem la polpa trinxada.
En una paella amb una mica d'oli, daurem la ceba trinxada molt petita durant 5 minuts. Afegim la carn picada de porc i daurem 5 minuts més. Amb ajuda d'una espàtula anem trencant la carn per a què quedi ben petita.
Afegim els pebrots també trinxats petits en la paella i la polpa tallada de les albergínies, i coem durant uns 5 minuts més.
Salem i afegim les espècies i la mistela. Ho coem tot junt durant 2 o 3 minuts més.
Farcim les meitats de les albergínies i les cobrim amb el formatge ratllat.
Les podem gratinar al forn convencional o al microones, i també podem escalfar-les en el moment de menjar en el microones i el formatge no estarà gratinat sinó desfet.

Hoy en la fiambrera: Berenjena rellena a la griega. Léelo!
Today at the lunch boxStuffed eggplant to the Greek. Read it!
Ces boîtes à lunch: Aubergines farcies à la grecque. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Avui trobo que el teu tàper fa més bona pinta que altres dies. M'encanten les albergínies, així farcides han de ser delicioses!

    ResponElimina
  2. Ja m'agradaria tenir aquest taper avui...! m'encanten i fan molt bona pinta!!

    ResponElimina
  3. Marina / Teresa, són molt fàcils de fer, i de ben segur que aviat estaran també als vostres tàpers!!! ;)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...