7 de juliol del 2014

Melmelades de maduixes de bosc i taronja

El primer cap de setmana de juliol ha fet una mena d'"stage culinari" amb les tietes més grans de la família, i en dos dies m'han passat algunes de les seves receptes amb més èxit.


Totes són receptes senzilles, casolanes, i que inclús alguns les anomenarien "viejunas", però que mai fallen i sempre són un encert, per això mai no queda res al plat, i no perquè les quantitats siguin petites precisament. Jo he pres bona nota de tot, i algunes apareixeran properament en els meus tàpers.

I aprofitant que estava al capdamunt d'una vall pirinenca doncs amb la família no ens vam resistir a anar a collir maduixes de bosc. De fet, es notava que és un estiu molt plujós, i malgrat que hi havien maduixeres per tot arreu, hi havia poca maduixa.


Tot i així, encara vam arreplegar 300 g de maduixetes (i les que van fer desaparèixer les menudes de la casa mentre les collíem tot dient: "A veure si estan dolces?") i algunes desenes d'esgarrinxades a braços i cames. Com que amb les nenes havíem anat preparades amb un gran cistell i alguns pots buits de vidre per a fer melmelades (tot esperant una gran collita), malgrat la quantitat, també vam preparar la melmelada que acompanyarà alguns esmorzars i postres a la feina (no molts, tot s'ha de dir). Això, si, ens vam descuidar la llimona, i com que les maduixes patien de manca de dolçor, vam afegir suc de taronja (que si que teníem), tot un encert!

Per acabar el nostre cap de setmana "pastoral", vam collir una mica de camamil·la i espígol, i ens vam tornar molt contents a casa amb els nostres tresors del bosc (mira que som urbanites!).


Ingredients:
300 g de maduixes de bosc
90 g de sucre
el suc de mitja taronja

Com preparar-ho:
Rentem les maduixes i els hi traiem el peduncle si en tenen. Les posem amb el sucre i el suc de la taronja en un bol i les deixem a la nevera tota la nit (sinó com a mínim 2 hores), i de tant en tant les remenem, de manera que quedi com un almívar. Passem tot el contingut del bol a un pot i el posem al foc. Quan comenci a bullir, ho triturem bé, i continuem la cocció a foc mig durant uns 30 minuts, tot remenant cada cinc minuts. En calent, posem la melmelada en uns pots de vidre ben nets i tapem immediatament. Els deixem refredar de cap per avall.


Hoy en la fiambrera: Mermelada de fresas del bosque y naranja Léelo!
Today at the lunch boxStrawberry and oranje jam Read it!
Ces boîtes à lunch: Confiture de fraise et orange Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. Quina enveja sana que fas avui!! jo vull tenir unes tietes així, de Pirineu, on pugui anar a collir maduixes i respirar aire fresc!! he he he . Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...