17 de juliol de 2014

Patates farcides de cansalada

A mi les patates al caliu m'encanten, però no tinc gaires oportunitats de menjar-ne, però encara que no és mateix, no és estrany que a casa faci sovint patates senceres cuites al micro com acompanyament.



Es fan en menys de 10 minuts i condimentades amb un bon oli d'oli, sal i pebre són delicioses.

En aquesta recepta, i partint d'aquestes patates cuites, les he volgut farcir perquè donen bon resultat per emportar-nos-les al tàper acabades o quasi preparades (i acabar-les de cuinar just dos minuts abans de menjar-les). A més, són versàtils, tant pel farciment, els condiments (jo he utilitzat romaní en pols, però podem posar herbes provençals, orenga, etc.), pel formatge (o formatges que utilitzem) o per com la manera en que les acabem (gratinades o simplement amb el formatge fos).

Ingredients:

  • patates blanques mitjanes
  • 4 talls de cansalada cuita fumada
  • 1 ceba petita
  • 50 ml de vi blanc
  • 8 talls prims de formatge d'ovella tendre
  • romaní en pols
  • sal
Com preparar-ho:

  • Rentem les patates ben netes, les punxem amb un ganivet i les emboliquem ben tapades en paper film. 
  • Les coem al microones durant 12 minuts (a potència 750), les deixem refredar uns minuts i partim les patates per la meitat (per la part més ampla). 
  • Buidem amb ajuda d'una cullereta les patates, amb cura que no es trenquin, i reservem  tant les patates i com la polpa.
  • Per a fer el farcit, ratllem la ceba i l'enrossim en una paella amb una mica d'oli. 
  • Després afegim la cansalada tallada molt petita. 
  • Deixem que agafi color i afegim la polpa de la patata, salem al gust, afegim el vi i remenem per a que s'integri la ceba, la cansalada i la patata fins que s'evapori l'alcohol del vi.
  • Farcim les meitats de les patates i posem un tall de formatge a cada meitat. 
  • Aromatitzem amb una mica de romaní en pols, i gratinem.
Idea:

  • Enlloc de gratinar, podem posar 2 minuts les patates al microones i fem que el formatge es desfaci, aquest pas, el podem fer directament a la feina, així acabem de cuinar i escalfem al mateix temps (atenció! si volem gratinar a la feina, també ho podem fer si el nostre microones té grill, però haurem de tenir en compte que necessitarem més temps per acabar el plat i, sobretot, que no ho podem fer si el nostre tàper no és de ceràmica o de vidre).
Hoy en la fiambrera: Patatas rellenas de bacon. Léelo!
Today at the lunch boxPotatoes stuffed with bacon. Read it!
Ces boîtes à lunch: Pommes de terre farcies aux lardons. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...