19 d’agost del 2014

Breu nota gastro de l'Aveyron

La zona de les gorgues del Tarn ha estat enguany el lloc triat per la nostra família per passar uns dies de vacances. Situades al nord de la ciutat (i ara del conegut pont o viaducte) de Millau, són un espectacular accident geogràfic que ha creat el riu Tarn i alguns dels seus afluents en passar pel terreny calcari d'aquesta regió.


Lloc ideal pels amants de l'escalada, el senderisme i dels esports d'aventura d'aigua, d'una vall a una altra els paisatges són ben diferents, però sempre atractius. Per aquesta mateixa raó hi concorre força turisme, sobretot francès i jove. No sé si és per això, o perquè no tenen grans especialitats pròpies, que enguany les cartes dels restaurants d'Ispagnac on hem fet estada oferien poques propostes gastro de la terra, llevat de l'aligot com a acompanyament, la botifarra d'herbes i, potser, truita de riu i truita d'ou amb ceps.

El que si que he observat és l'àmplia oferta per comprar els productes de la terra. Des de les desenes de granges on venen formatge artesà, passant per les nombroses botigues de venda de productes de petits productors, fins a la venda de fruites i verdures de la regió (patates, carbasses, prunes, préssecs...) en mena de botigues que obren només uns dies a la setmana per a vendre els productes de temporada, o els ja coneguts mercats setmanals on els productes i els productors regionals també són els protagonistes.



M'ha semblat una manera molt reeixida, i fins i tot intensa, de posar en contacte productors/productes i consumidors evitant intermediaris, que a més em va semblar percebre, amb una àmplia acceptació per part del públic, tant local com visitant. 



L'altre aspecte interessant que he constatat és la possibilitat de visitar productors agropecuaris grans i petits per a descobrir com treballen (i no sempre gratuïtament, perquè el concepte pagar per visitar està molt ben vist pels francesos, sembla ser). Així, i encara que no era ben bé a prop de les gorgues del Tarn, vam visitar (i tastar amb ganes els productes propis) la capital del formatge blau, Roquefort-sur-Soulzon, i del pernil francès, Lacaune.


En definitiva, del viatge poques idees noves pel tàper, però molts bons productes per omplir-los.

Hoy en la fiambrera: Breve nota gastro del AveyronLéelo!
Today at the lunch boxBrief note about gastro Aveyron. Read it!
Ces boîtes à lunch: Brève note sur gastro AveyronLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...