19 de setembre de 2014

Melmelada de figues i vainilla

Està a punt d'acabar-se la temporada de figues, i haurem d'esperar un any a tornar-ne a menjar... o no. Si més no això és el que vaig pensar fa uns dies.



Llavors, com per art de màgia, em vaig trobar que la meva veïna m'omplia la nevera amb una bona quantitat de figues del seu hort. Tal va ser la quantitat que vaig decidir que com que no ens les podríem menjar totes en faria melmelada, per allò que més endavant, quan ja no tinguéssim de fresques trauria una de les conserves i a recordar l'estiu.

I dit i fet, Amb ajuda de la gran de casa ens vam posar a treure la polpa a les figues i a fer la melmelada. Quan ja es van refredar els pots, vam pensar que seria bo de tastar-la "només una mica per acompanyar un mató de Montserrat" que ens acabava de portar el pare i marit excursionista. I dit i fet... però vam acompanyar el mató, l'endemà el iogurt que vaig portar a la feina, i a l'altre el mató que encara quedava i que també va anar al tàper com a postres i.... Vaja, que en una setmana vam acabar i el primer pot, i la següent el segon.



Ens hem quedat sense rebost a casa, però això només vol dir una cosa: estava boníssima!

A veure si encara trobo figues al mercat i en tornem a fer.

Ingredients:
500 g de polpa de figa (en aquest cas, coll de dama, i es necessita uns 1 kg de figues senceres)
200 g de sucre
1/2 llimona (el suc)
25 ml d’aigua
1/3 de vainilla en branca

Com preparar-ho:
Partim les figues per la meitat, i amb una cullereta traiem la polpa i la reservem en el bol. Hi afegim el suc de la mitja llimona i el sucre. Obrim la vainilla per la meitat i raspem suaument amb un ganivet la polpa. Afegim la polpa i la branca de vainilla al bol, i remenem. Ho tapem amb paper film i ho guardem a la nevera com a mínim 6 hores. Passat aquest temps, aboquem la barreja en un cassó. Coem 30 minuts a foc mitjà, tot removent sovint per evitar que es cremi. A mitja cocció, hi afegim l’aigua i seguim remenant. 
En paral·lel, bullim els pots de vidre i les tapes uns 10 minuts per esterilitzar-los i els deixem escórrer sobre un drap net (també els podem haver rentat en el rentavaixella i també els tenim esterilitzats).
Acabada la cocció, en calent, envasem els pots de vidre amb ajuda d’un colador i els tapem ben fort, els posem boca avall i els deixem refredar.


Hoy en la fiambrera: Mermelada de higos y vainilla. Léelo!
Today at the lunch box: Fig jam and vanilla. Read it!
Ces boîtes à lunch: Confiture de figue et de vanille. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...