21 de gener de 2015

Lasanya de carxofes

No sé vosaltres, però jo sóc de les que mira els tàpers dels companys de feina (els més amics, no us penseu ara que em recorro tot el menjador tafanejant!) a veure si trobo noves idees,



I avui he fet com sempre, he mirat, "et voilà!" en Joan portava una lasanya amb un pinta excepcional. Preguntat pel plat, ens ha comentat que era creació d'una amiga seva italiana establerta a Barcelona, l'Antonella, i que portava "carxofes, el producte de temporada per excel·lència". Qui es podia resistir a dir no quan ens ha dit "la voleu provar?" Era boníssima. Suau.... i no he parat fins a aconseguir la recepta que aquí transcric.

Ingredients:

  • 5 carxofes
  • 500 g de carn picada (mescla de porc i de vedella)
  • 1 ceba gran
  • pebre negre
  • 1 capsa i mitja de pasta de lasanya seca (també es pot utilitzar la fresca)
  • 3 boles de mozzarella
  • 200 g parmesà ratllat
  • 500 ml (aprox.) salsa beixamel no molt espessa amb una mica de nou moscada (pot ser feta a casa --aquí us explico com mentre preparava una altra lasanya-- o comprada, llavors alleugerir-la amb una mica de llet en calent)
  • oli
  • sal


Com preparar-ho:

  • Tallem la ceba molt petita. 
  • Netegem la carxofa de les fulles exteriors fins a arribar a la part tendra. 
  • Laminem molt fins als cors de les carxofes. 
  • En una paella amb un raig d'oli afegm la ceba, la carn i les carxofes. 
  • Salpebrem al gust. 
  • Sofregim tot plegats a foc lent, i aixafem de tant amb una forquilla tots els ingredients, fins a aconseguir una pasta amalgamada i tova (si queda seca, podem afegir una mica de brou durant la cocció).
  • Coem la pasta segons les indicacions del fabricant.
  • Per muntar la lasanya comencem a una capa de pasta de lasanya, una de carn amb carxofes, una de beixamel, uns talls de mozzarella i una bona dosi de parmesà. 
  • Repetim les capes dues vegades més. 
  • Acabem amb una capa de pasta.
  • Cobrim amb la beixamel i gratinem al forn.


Consells:
Com que és una lasanya "blanca" cal posar més beixamel que una lasanya tradicional.
Pel que fa a la consistència ha de ser tova, mai seca (podem comprovar-ho tot sacsejant la safata on la preparem).
Millor no posar més de 3 o 4 capes.


Hoy en la fiambrera: Lasaña de alcachofas.Léelo!
Today at the lunch boxArtichoke Lasagna Read it!
Ces boîtes à lunch: Artichaut Lasagne Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...