13 de gener de 2015

Pollastre amb salsa tandoori B.B.Q.

Aquest plat, és una reinterpretació de la recepta que acompanya la capsa de la barreja d'espècies amb el nom de "Tandoori B.B.Q", que produïda al Pakistan està formada, sota proporcions desconegudes per mi,  per xili vermell, coriandre, sal, cúrcuma, all, gingebre, comí i cardamom.


I és que va venir a parar aquesta barreja d'espècies a casa? Doncs perquè la televisió és molt influent, i un dia d'estiu la meva filla de 10 anys estava veient un documental de la 2 (si, si ho heu llegit bé) sobre cuines del món, i es va quedar amb el nom d'un dels plats: pollastre tandoori. Tal va ser la seva insistència a què el preparés, que vaig recórrer totes les botigues fins a trobar la barreja del mateix nom.

De la recepta original, diria que m'he quedat només amb el nom, perquè no deixo macerant el pollastre amb les espècies durant hores i, sobretot, no utilitzo tot sencer un dels sobre amb la barreja (si dos cullerades piquen força per mi, no em puc imaginar com deu picar si en poso 50g!). Tampoc utilitzo el iogurt (perquè no tenia de blanc sense sucre) i per contra afegeixo verduretes. Vaja, una reinterpretació total, però que s'ha convertit en un tàper amb visos indis que ens ha agradat molt. Com ha dit una companya de feina, la globalització ens permet fer tàpers més variats!




Ingredients (x4 tàpers):
2 pits de pollastre petits
1/2 ceba
1 carbassó petit
1 pastanaga petita
1 got de llet (o 4 cullerades de iogurt natural sense sucre)
1 raig de crema de llet
sal
2 cullerades de barreja d'espècies Tandoori B.B.Q.
oli

Com ho preparem:

  • Tallem el pollastre en daus o tires petites. 
  • Reservem. 
  • En una cassola posem un raig d'oli i afegim la ceba tallada a tires fines. 
  • Deixem coure 4 minuts i afegim el pollastre. 
  • Remenem per a què es dauri per tots els costats. 
  • Salem al gust.
  • Condimentem amb la barreja Tandoori B.B.Q. i afegim la llet i la crema de llet. 
  • Removem molt bé perquè les espècies arribin a tots els ingredients (agafarà un color vermellós). 
  • Ratllem la pastanaga i el carbassó (sense pelar) amb el ratllador de forat gros. 
  • Incorporem les verdures a la cassola. 
  • Remenem i coem a foc baix durant 20 minuts.

  • Acompanyem amb arròs blanc, preferiblement aromàtic, com el gessamí o el basmati (que podeu preparar amb el Rice&Grain per anar més ràpids), amb el qual barrejarem el pollastre i la salsa.


Hoy en la fiambrera: Pollo con salsa tandoori B.B.Q.Léelo!
Today at the lunch boxChicken tandoori sauce B.B.Q. Read it!
Ces boîtes à lunch: Poulet avec sauce tandoori B.B.QLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...