23 de març del 2015

Truita de calçots a la brasa

Els caps de setmana d'aquesta època de l'any, quan el fred deixa pas a una tímida "caloreta", són ideals per retrobar-nos amb els amics, després d'uns atapeïts "finde" post Nadal.


I què menjarem amb els amics? Una paella? Noooo. Un picnic? Noooo. Una sardinada? Noooo. Farem una CALÇOTADA que és molt in

El problema de les calçotades, a part d'embrutar-nos força, és que no sabem calcular exactament el nombre de calçots que cadascun dels comensals es menjarà, i calcular 6 per cap sembla que és molt poc i que per això no cal ajuntar-se.

Per això, en les dues calçotades que he anat aquest any (ho reconec, les primeres de la meva vida!! Gràcies, ja sóc una ciutadana com cal!) sempre han sobrat calçots. Per sort, sempre hi ha algun veí que agraeix de tot cor que els hi portis uns calçots fets, i en cas contrari (que no hi hagi veí), tenim la possibilitat d'emportar-nos-els a casa i preparar per l'endemà una truita per a dinar a la feina, acompanyada d'una amanida per a fer un àpat complert.

Un plat que no té cap secret, però si una recomanació: acompanyar la truita amb una mica de salsa de calçots, i si no ha quedat (que és el que sol passar perquè només amb pa entra molt bé després d'una dotzena de calçots) amb allioli (recordeu que per emportar-nos millor que no sigui fet a casa... a no ser que no trenqueu la cadena del fred utilitzant una bossa transportadora de tàpers tèrmica i tampoc tingueu molt de temps de viatge entre que traieu el tàper de la nevera de casa i el torneu a guardar en la nevera de la feina).

Ingredients:

  • 3 calçots cuits a la brasa (traiem-los de la nevera una estona abans de fer la truita perquè es temperin)
  • 2 ous
  • oli
  • salsa de calçots o allioli

Com preparar-ho:

  • Netegem els calçots cuits i deixem només la part blanca, tal com faríem si ens els mengéssim en una calçotada.
  • Tallem els calçots en rodanxes.
  • Batem els ous i afegim els calçots.
  • En una paella amb oli calent, aboquem la mescla i fem la truita.
  • Cobrim la truita amb la salsa triada.

Hoy en la fiambrera: Tortilla de "calçots"Léelo!
Today at the lunch box: Calçots Omelette. Read it!
Ces boîtes à lunch: Omelette du "calçots"Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. Queda una truita fantàstica. Es el nostre sopar del dia següent de la calçotada.
    Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...