27 de maig de 2015

Estofat ràpid de poltre i patates amb salsa de xocolata i ceps

Els estofats, comuns a totes les cuines del món perquè permeten que la seva més o menys llarga cocció acabi estovant les carns utilitzades en la preparació, són una opció recomanable per emportar-nos a la feina.


I per això són una idea més per aquells que com un dels taperistes dels tallers, mai no havia pensat en aquesta possibilitat. Això sí, emportem-nos estofats al tàper si tenim la possibilitat de reescalfar-los o bé utilitzem una carmanyola-termo que mantingui el nostre menjar calent fins a l’hora de dinar, perquè si no, deixe'm-ho córrer. Un estofat fred no val res!

Perquè són plats per menjar calents, són més propis de l’hivern, però tampoc els hem d’oblidar aquests dies quan comencen les primeres caloretes, encara mitigades per la fresqueta del vent. I fins i tot, podrien ser una bona opció en plena canícula d’estiu per temperar els nostres cossos quan a l’oficina els aires condicionats aconsegueixen fer-nos sentir com que treballem en plena Antàrtida (si no fos, perquè a l’estiu això de ficar-nos a la cuina per fer un tàper de xup xup és inversament proporcional a les temperatures).

Ingredients (x4 tàpers):

  • 400 g de carn de poltre
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet gran
  • 100 g de pèsols
  • 100 ml de xeres
  • 1 presa de xocolata negra del 70%
  • 500 ml d’aigua
  • pols de ceps
  • 4 patates

Com ho preparem:

  • Ratllem la ceba i el tomàquet per separat.
  • Primer sofregim la ceba.
  • Quan estigui cuita, afegim el tomàquet fins que quedi un sofregit concentrat.
  • Salpebrem al gust.
  • Incorporem la carn de poltre tallada a daus petits.
  • Enrossim.
  • Hi posem el xeres.
  • Deixem que s'evapori l'alcohol.
  • Hi desfem una presa de xocolata negra.
  • Afegim una cullerada generosa de pols de ceps.
  • Remenem, i quan estigui tot integrat, cobrim amb l’aigua la carn.
  • Deixem coure amb la cassola tapada durant 30 minuts a foc mitjà.
  • Anem remenat de tant en tant i si cal hi afegim una mica d'aigua.
  • Passada la mitja hora, hi afegim les patates pelades i trencades petites.
  • Cobrim de nou amb aigua les patates.
  • Rectifiquem de sal.
  • Deixem coure durant 15 minuts (o fins que les patates estan cuites).

Consells:

  • Si volem congelar alguna ració d'aquest estofat fem-ho només de carn amb salsa, perquè les patates no són bones per congelar.
  • A més de patates, hi podem afegir: pastanagues, etc.
  • Podem canviar la carn de poltre per d'altres vermelles.

Hoy en la fiambrera: Estofado rápido de potro y patatas con salsa de chocolate y setas. Léelo!
Today in the lunchbox: Stew and potatoes fast pony with chocolate sauce and mushrooms. Read it!
Ces boîtes à lunch: Stew et pommes de terre poney rapide avec sauce au chocolat et aux champignonsLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...