14 de juny de 2015

Amanida alemanya

L’amanida alemanya o Kartoffelsalat, el plat més conegut de la cuina germànica a les nostres contrades.


Encara que hi ha tantes versions com gent que la prepara, el que sempre ha de portar són unes bones patates, saltxitxes, ceba i cogombres en vinagre o adobats. Per a la salsa, si és que no ens la mengem a casa, és aconsellable d'utilitzar maionesa comercial, per a no tenir problemes de què es faci malbé, o bé condimentar-la amb una senzilla vinagreta.

Ingredients (x1 tàper):

  • 1 patata gran
  • 1/2 ceba tendre
  • 1 saltxitxa de frankfurt
  • 4 cogombrets en vinagre
  • Per la salsa:
  • 3 cullerades de maionesa
  • 1 cullerada de mostassa

Com preparar-ho:

  • Rentem les patates i les bullim senceres amb pell en abundant aigua amb sal durant uns 20 minuts o fins que estiguin cuites (per assegurar-nos que estan cuites podem punxar amb un ganivet les patates abans d'apagar el foc; la fulla ha d'entrar suau).
  • Tallem la ceba en daus molt petits i ho posem en un bol, juntament amb les saltxitxes i els cogombrets tallats a rodanxes.
  • Refredem les patates en aigua freda, pelem i tallem a daus grans.
  • Afegim dins el bol amb els altres ingredients.
  • Per fer la salsa, barregem la maionesa i la mostassa.
  • Aboquem la salsa sobre l’amanida i remenem amb suavitat, per no trencar la patata, fins que quedin condimentats tots els ingredients.
  • Posem al tàper.

Hoy en la fiambrera: Ensalada alemana. Léelo!
Today at the lunch boxGerman salad. Read it!
Ces boîtes à lunch: salade allemandeLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...