22 de juny del 2015

Mongetes saltades amb comí, una proposta de "Mètode Verdures"

No sé per què, però tot i que menjo verdures sempre acabo cuinant les mateixes amb la mateixa combinació i amb el mateix tipus de cocció, i la veritat, se'm fa una mica avorrit.



Per això quan vaig veure que hi havia a les llibreries el llibre “Mètode. Dóna una volta a les Verdures” de la nutricionista Cristina Viader publicat per l’editorial Efados vaig pensar ' Aquí trobaré la solució per a portar verdures amb més “alegria” en les carmanyoles!'.

I efectivament, he descobert un munt de propostes com un remenat d’albergínia, lasanya de bledes amb panses i pinyons, estofat de gall d’indi amb bròquil i pastanagues, pastissets de bròquil i lluç, canelons de carabassa i bolets, hamburguesa de mill i carabassó, endívies al forn amb pernil dolç, tempura d’api o les mongetes verdes saltades amb comí que us explico en aquest post. Bé, de fet són unes 50 receptes que ens descobreixen noves maneres de cuinar algunes de les verdures que coneixem. Quantes vegades que me'l miraré!


Pel que fa al saltat de mongetes, tot i que en la recepta del llibre es fa amb carn picada de vedella, jo no he posat la carn i he aprofitat una hamburguesa casolana que tenia i he fet la verdura com acompanyament de la carn. 

Mai hauria pensat a menjar les mongetes tendres sense haver-les cuit amb aigua prèviament! Però si, és possible. En saltar-les adopten una textura similar als espàrrecs verds saltats, encara que queden una mica menys toves. A més, l'ús del comí li atorga una aroma molt adequat. He descobert un nou acompanyament molt senzill i que repetiré ben aviat.

Ingredients:

  • 100 g de mongetes verdes tendres rodones
  • 1 pastanaga
  • 1/2 ceba tendra
  • oli
  • sal
  • 1 cullerada de cafè de comí en gra

Com ho preparem:

  • Despuntem i netegem les mongetes.
  • Les tallem en tres o quatre trossos.
  • Tallem la ceba en juliana.
  • Tallem la pastanaga en rodanxes fines.
  • Posem totes les verdures en una paella amb una mica d'oli.
  • Salem al gust i afegim el comí.
  • Ho coem durant uns 8-9 minuts a foc mitjà.

Hoy en la fiambrera: Judías verdes salteadas con cominoLéelo!
Today at the lunch boxGreen beans sauteed with cumin. Read it!
Ces boîtes à lunch: Les haricots verts sautés au cuminLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...