19 de juliol de 2015

Pollastre amb mel, farigola i romaní

A les llibreries hi ha el nou llibre de receptes d'Alfonso López, l'ànima cuinetes que hi ha al darrere de Recetas de rechupete, un dels blogs més seguits en castellà (més d'un milió de seguidors és una bona xifra que diu moltes coses, oi?): "Cenas en 25 minutos. Recetas fáciles y sabrosas", editat per Larousse.


Quan vaig veure el títol de seguida vaig pensar que les receptes proposades a més de solucionar-me els sopars, sense cap mena de dubte serien una bona font d'inspiració pels #tàpers de la feina. A més, això de poder tenir l'àpat preparat en menys de 30 minuts era molt temptador. Són una setantena de receptes, i a excepció d'algunes, com les que són de mariscs (es nota l'origen gallec de l'autor) o un tàrtar de quasi totes en podrem treure profit per a preparar carmanyoles. Fins i tot de les postres, que poden ser uns bons esmorzar per emportar-nos.

Què us sembla una pasta amb verdures i llagostins al curri i mandarina pel tàper? I un arròs àrab? També sabrem com preparar una hamburguesa casolana de peix, uns escalopins de vedella al vinagre balsàmic, una llonganissa al vi o un pollastre amb mel, farigola i romaní, com el que jo he preparat i que comparteixo avui aquí.




Com en el seu blog, totes les receptes van acompanyades amb els comentaris planers de l'Alfonso que ens dónen un munt d'informació sobre la preparació, els ingredients o les vivències que acompanyen a qualsevol cuinetes quan descobreix un nou plat.

Vet aquí un llibre que passa a engrandir els meus llibres d'idees pels meus tàpers, i si no mireu la recepta que ja m'he emportat a la feina, una enveja per a tots!!!

Ingredients:

  • 150 g de pit de pollastre en filets
  • 1 branca de romaní fresca
  • 1 branca de farigola fresca
  • 2 patates petites 
  • 3 cullerades de cafè de mel de romaní
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre negra
  • aigua

Com preparar-ho:

  • Salpebrem el pollastre.
  • Posem el pollastre en un tàper amb les herbes aromàtiques, la mel i un raig d'oli.
  • Ho deixem macerar tapat en la nevera, almenys 30 minuts.
  • En paral·lel, posem a bullir les patates rentades amb pell i una mica de sal.
  • Passada l'estona de maceració, daurem els filets de pollastre en una paella amb una mica d'oli.
  • Quan tinguin color, afegim el suc de la maceració i deixem coure tot junt uns 5 minuts.
  • Tallem les patates en dos o tres trossos i ho afegim al pollastre.
  • Ho deixem coure tot junt 1 minut, i si cal, afegim una micona d'aigua per a diluir la salsa.

Consells:

  • Si deixem el pollastre més estona en maceració, aconseguirem intensificar el gust.
  • En daurar el pollastre, ho hem de fer ràpidament, perquè no quedi la carn seca, recordem que després courem amb la maceració i després reescalfarem en el microones a l'hora de dinar.
  • Les patates en lloc de ser bullides poden ser cuites senceres al microones durant 4 o 5 minuts.
Hoy en la fiambrera: Pollo con miel, tomillo y romeroLéelo!
Today at the lunch boxChicken with honey, thyme and rosemary. Read it!
Ces boîtes à lunch: Poulet avec du miel, thym et romarinLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...