16 de setembre de 2015

Amanida amb figues

Encara que les hores de sol ja comencen a minvar, tant al matí com a la tarda, per contra la temperatura continua essent més aviat càlida durant el dia, per això em segueix venint de gust portar amanides per dinar a la feina.




Això si, posant alguns productes de temporada per a aprofitar-me de les seves propietats saludables al màxim, per variar els tàpers amb poc esforç i, per descomptat, per estalviar-me uns calerons en la cistella de compra.


L'amanida d'avui té com a protagonista les figues, que li donen el contrapunt dolç al salat que m'encanta. A més, les figues són molt bones (mireu quantes propietats que tenen!), però llàstima que tenen una temporada molt curta. Així que afanyem-nos a preparar aquesta amanida ja, no té gaires secrets!


Ingredients:

  • 1 tomàquet d'amanir
  • 75 g de barreja d'amanides
  • 3 figues coll de dama
  • 50 g de formatge feta
  • 75 g de verat en oli d'oliva verge
  • sal
  • oli
Com ho preparem:
  • Afegim a sobre la barreja d'enciams, el formatge, el tomàquet tallat a grills, el verat i les figues tallades en quarts.
  • Amanim.
Consell:

  • Si podem, acabem de preparar l'amanida en el moment de menjar-la. Per això hem de portar en un tàper l'enciam i en un altre el verat i el formatge i el tomàquet.
  • Si podem, tallem també el tomàquet en el moment de menjar-lo. 
  • Podem canviar el tomàquet d'amanir per tomàquets cirerols.
  • Netegem amb una mica d'aigua i tallem les figues en el moment de posar-les a l'amanida.
  • Podem condimentar amb una vinagreta de mel i mostassa.

Hoy en la fiambrera:Ensalada con higos Léelo!
Today at the lunch box: Figs's salad. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salad avec figuesLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...