22 de novembre de 2015

Quiche de mozzarella, carbassa i porro

La quiche (pronunciada quix) o pastís salat, prové de la zona francesa que fa frontera amb Alemanya, la Lorena (d'on ve el nom de la quiche més coneguda, la quiche lorraine).


És una preparació que permet moltes variacions en el farciment, tantes com tingui la nostra imaginació, perquè el comú és la base de pasta brisa o quebrada que s'omple amb ous i crema de llet i que es cou al forn, guarnida amb una mica de formatge. És també una bona manera de reaprofitar restes de verdures, formatges i altres aliments de la nostra nevera.

Aquest pastís, és molt versàtil per emportar-nos'l a la feina, doncs ens el podem menjar tant a temperatura ambient, com ara, que fa més fred, una mica reescalfat. Acompanyat amb una amanida o una crema de primers, es converteix en un àpat de primera, que ens trenca de ben segur la monotonia de les nostres carmanyoles.

Aquesta de carabassa, aprofita un producte de temporada de gran qualitat nutricional, i dóna un color ben atractiu a la preparació.

Ingredients:
  • 1 làmina de pasta brisa
  • 500 g de carabassa amb pell
  • 1 porro gran
  • 1 bola de mozzarella fresca
  • 200 ml de crema de llet
  • 4 ous
  • sal
  • pebre
  • oli
Com preparar-ho:
  • Tallem la part del porro blanca en rodanxes fines.
  • Tallem la carabassa neta de pepites i de closca en daus petits.
  • Coem porro i carabassa en una paella amb una mica d'oli durant 10 minuts.
  • En un bol, batem els ous amb la crema de llet.
  • Salpebrem.
  • En paral·lel haurem posat a preescalfar el forn a 180°C.
  • Disposem la masa brisa sobre un motlle de quirche apte pel forn.
  • Incorporem la carabassa I el porro sobre la masa I també els ous amb la crema de llet.
  • Repartim bé els ingredients I disposem la mozzarella per sobre.
  • Coem al forn a 180°C durant 20 o 25 minuts.
Hoy en la fiambrera: Quiche de mozzarella, calabaza y puerro. Léelo!
Today at the lunch boxMozzarella, pumpkin and leek's quiche. Read it!
Ces boîtes à lunch: Quiche mozzarella, la citrouille et le poireau. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...