20 de gener de 2016

Espàrrecs de marge amb oli de sobrassada

Fa uns quants dies vaig veure que Manucatman anunciava al seu blog que juntament amb el Consell Regulador de l'IGP sobrassada de Mallorca, Circusday i Unhervor organitzava un concurs de receptes sota el lema #HoySobrasadadeMallorca, i en les que per descomptat la protagonista ha de ser la sobrassada, o si més no, tingués un paper destacat entre els ingredients, jo vaig pensar que havia de participar.



A casa ens encanta la sobrassada, pel seu gust intens, i més d'una vegada és la protagonista de les carmanyoles que m'emporto a la feina, com els macarrons de carnestoltes o el que jo he anomenat refregit mallorquí de mongeta verda.

Com ara estic en aquesta fase d'olis, he provat de fer un de ben fàcil: oli de sobrassada. El resultat ha estat ben satisfactori, i és perfecte per donar vida a les verdures. 

Aquest cop me l'he emportat a la feina, i l'he fet servir per a condimentar uns espàrrecs de marge. Més fàcil impossible, oi?

Ingredients:
  • 1 manat d'espàrrecs de marge gruixuts
  • 30 ml d'oli d'oliva extra verge
  • 1 tall prim de sobrassada IGP Mallorca
Com ho preparem:
  • Netegem els espàrrecs, traient la part més dura.
  • En una paella, saltem els espàrrecs a foc viu amb una mica d'oli durant 5-7 minuts (han de quedar una mica durs perquè els hem de reescalfar l'endemà).
  • Guardem en el tàper, tot deixant refredar abans de tapar.
  • Per fer l'oli, esmicolem la sobrassada i la barregem amb l'oli amb una forquilla, fent que quedi petits trossos de sobrassada.
  • Posem en un pot petit de vidre i tapem.
  • Per menjar els espàrrecs els escalfem 1 minut al microones tapats i condimentem amb un parell de cullerades d'oli de sobrassada.
Consell:
La quantitat d'oli que fem és per més d'una vegada, guardat en el pot de vidre no es fa malbé.

Hoy en la fiambrera: Espárragos trigueros con aceite de sobrasadaLéelo!
Today in the lunchbox: Asparagus with sobrasada's oil. Read it!
Ces boîtes à lunch: Asperges avec huile de sobrasadaLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

5 comentaris:

  1. Qué bo! M'agrada! Moltes graciès per participar, sort i un petonàs

    ResponElimina
  2. Amb un ingredient com la sobrassada els espàrrecs han de quedar molt bons i es una manera de variar els àpats.
    Sort al concurs!!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Moltisimas gràcies! aquestas receptas son las que m'agradan, molta sort !!!
    petons

    ResponElimina
  4. Bon dia,

    Podrien elaborar amb mes profunditat com fer un oli de sobrassada?
    Pregunta molt basica pero m'agradaria saber-ho.

    Moltes gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia. L'oli de sobrassada que jo proposo no té més secret que el mateix que explicava a la recepta, perquè és una mescla de sobrassada i oli. Per això, cal esmicolar la sobrassada el més petit possible, i barrejar-la amb l'oli amb una forquilla i emulsionar-ho tot amb una forquilla o en un pot de vidre tancat.

      Animat a provar-ho. No té més.

      Salut i tàpers!

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...