13 d’abril de 2016

Arròs d'alls tendres, bolets i gambes

D'arrossos i de maneres de fer, n'hi ha moltes. Aquest que he preparat és un arròs a la cassola, però en textura s'assembla més a un risotto, encara que no li he posat formatge.


Ha quedat bo, gustós, per l'abundància de les verdures. No m'ha portat gaire feina preparar-lo, i encara menys perquè els bolets, bé la barreja de bolets (aprofitant una beneficiosa oferta al super poc abans de tancar el dissabte vaig carregar de valent en quantitat i varietat) ja la tenia cuinada (s'ha de fer fons de nevera!!!).

A casa ha estat un arròs de diumenge, i n'he guardat una carmanyola per menjar entre setmana.

Ingredients (x 4 tàpers):

  • 250 g d'arròs bomba
  • 1 1/4 l aprox. de brou de verdures
  • 1 manat d'alls tendres
  • 250 g de bolets variats cuinats
  • 1 cullerada de pols de cep
  • 150 g de gambes crues i pelades
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • porradell

Com preparar-ho:

  • En una cassola de fang hi posem un raig generós d'oli, i coem durant 8 minuts els alls tendres i els bolets, tallats petits.
  • Afegim l'arròs i deixem que agafi color.
  • Cobrim amb 1 litre de brou i deixem coure durant 15-18 minuts, i anem afegint brou si se'ns queda sec i encara no està cuit (cal anar tastant).
  • Salem al gust i afegim la pols de cep.
  • Incorporem les gambes uns 3 minuts abans d'acabar la cocció.
  • Deixem reposar 5 minuts.
  • Decorem amb abundant porradell trinxat.

Consells:

  • Els bolets els podeu tenir cuinats, només cal que els coeu amb oli i sal en una paella a foc mitjà-baix fins que s'hagin begut el líquid que deixen anar inicialment.
  • També podeu tenir cuit els alls tendres, i els podeu aprofitar per truites, saltats, etc.

Hoy en la fiambrera: Arroz de ajos tiernos, setas y gambas. Léelo!
Today at the lunch boxGarlic rice, mushrooms and prawns. Read it!
Ces boîtes à lunch: Riz avec ail, les champignons et les crevettes. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. M'agradat aquest arròs i aprofitant que el altre dia em van regalar un pot de pols de ceps de Natura Bolets, la cullerada que hi poses es de postre, de café o sopera?... Es que no n'he fet servir mai i em crida l'atenció...
    Enhorabona per aquest magnífic blog i endavant!!!

    Gràcies!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lourdes per les teves paraules.

      Respecte a la pregunta, he posat una culleredeta de cafè, però això, també va a gust de cadascú. Si és la primera vegada que proves la pols de cep, millor comença per poc i ja aniràs trobant la teva mida pròpia.

      Salut i tàpers!

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...