21 d’abril del 2016

Recetas de táper para el curro, el llibre

Els que mengem de tàper diàriament, tenim nou llibre específic per nosaltres.


Alfonso López Alonso, l'ànima que hi ha al darrere del blog Recetas de rechupete, acaba de publicar el seu quart llibre de receptes Recetas de táper para el curro, publicat com els anteriors per l'editorial Larousse.

En els pròlegs i la introducció tan Alfonso com les prologuistes Montse Gálvez, del blog No sin mi tàper, i Marta Miranda, de crockpotting.es, destaquen la importància de menjar bé de tàper, i ens animen a dedicar-hi una mica de temps per preparar-los, de manera que puguem gaudir d'aquest àpat com si estiguéssim a casa.

M'ha fet especial gràcia llegir els deu manaments o consells que proposa l'Alfonso perquè tinguem èxit amb els nostres tàpers. No són exactes al que jo proposava en el decàleg del bon taperista en el llibre L'hora del tàper, però tenen molts punts de connexió, perquè no són consells màgics ni secrets, sinó lògics i evidents. Així a Recetas de táper para el curro se'ns aconsella preparar receptes sanes, equilibrades, variades i fàcils; planificar menús; tenir rebost i fons de nevera; cuinar en quantitat; estimar a la carmanyola per damunt de totes les coses; no arribar mort de gana a l'hora de dinar; tenir en el microones un aliat; organització setmanal a la cuina; utilitza la imaginació per cuinar; i ser flexible a la cuina davant de les receptes. 

El llibre proposa més de 70 propostes per la carmanyola, i com en els anteriors llibres, les receptes estan explicades extensament pas a pas, i s'acompanyen de fotografies il·lustratives de cadascun dels moments de la preparació. Dins d'apartats com 'Clásicos que nunca fallan', 'Como un marqués', 'Es tiempo de cuchara', 'Un toque exótico', 'Mamá, ¿qué llevo hoy?', 'La primavera la fiambrera altera´, 'Nos vamos de picnic', 'Cuando el calor aprieta' i'¿A quién le amarga un dulce?' l'autor ens proposa que ens emportem a la feina una lasanya de bolets, unes cocotxes de bacallà en salsa verda, un marmitako de salmó, un falàfel, unes mandonguilles gregues, un tabule o un pollastre amb mostassa i mel.

Amb aquestes idees i les altres que hi ha, aquest serà un dels llibres de capçalera per inspirar-me en el moment de pensar en els meus tàpers de cada dia.

Hoy en la fiambrera: Recetas de táper para el curro, el libroLéelo!
Today in the lunchbox:Recetas de táper para el curro, the book. Read it!
Ces boîtes à lunch: Recetas de táper para el curro, le livreLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Mai hi ha prou receptes de tupper :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fresh Coco, tens raó. Sempre s'ha de tenir els ulls ben oberts que trobar noves propostes per fer fugir l'avorriment dels tàpers.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...