9 de maig del 2016

Alimentària 2016

Sota el lema de "40 anys d'Alimentària" s'ha celebrat una edició més d'aquesta fira, que a mi m'ha semblat que mostra, una vegada més, el dinamisme i la importància del sector alimentari com a motor econòmic.

En aquesta edició també he copsat un interès creixent en mostrar la gastronomia i els aliments propis com a trets característics dels territoris, i en conseqüència elements d'igual valor que el patrimoni monumental com a recursos turístics.

Com en l'edició de fa 2 anys, la fira és inabastable, especialment si no cerques res concret, no tens trobades programades, i vols veure què es cou. També ha crescut l'espai dedicat a masterclass (previ pagament) i exhibicions de cuina organitzades des de la direcció de la fira, però també el nombre de showcookings dels mateixos expositors per a mostrar les possibilitats dels productes comercialitzats. i com no, també les sempre presents en tots els esdeveniments gastronòmics foodtruck (camionetes de menjar) també hi eren.

En aquesta edició, els bloguers també hem estat protagonistes d'un cicle de xerrades, les "Food Blogger Conferences".

Un dia sencer no dóna per molt, i jo he aprofitat la fira per assistir a una de les xerrades de bloguers (confirmat, els bloguers majoritàriament no vivim d'això encara que hi ha comptades excepcions que si o si més no el blog ha estat el trampolí) i per passar a veure als amics de La Fageda i la nova gamma de productes lactis sense lactosa i amb estèvia, on he tastat les noves melmelades gourmet i he assistit a un showcooking de pa i melmelades by Daniel Jordà de Panes Creativos; a Aneto, una empresa que sempre cuida molt als bloguers, on he begut el nou brou de carxofa (fred, s'assembla més a un suc verd que a un brou), i la gent de la Cooperativa Plana de Vic, amb qui col·laboro des de fa algun temps proposant receptes per la seva web Top Xef.

També he conegut noves cases i nous productes, com els pernils cuits i la gamma d'embotits de gall d'indi de Casa Boix; les pastes i els gelats de sabors sorprenents de Sandro Dessi; o les perles d'algues de wakame i codium salvatge de Naturalviar, una manera innovadora i per mi més atractiva de menjar d'aquests vegetals que diuen tenen tantes propietats nutricionals per l'alimentació. També em va cridar l'atenció el tomàquet en pols instantani o la gamma d'olis d'oliva Casas de Hualdo, que presentaven un oli específic per nens. I encara que no us ho creieu, també vaig trobar espais per als hermètics, no els que fem servir nosaltres per emportar-nos el dinar a la feina, sinó perquè restaurants els facin servir tant per conservar les seves preparacions com per permetre que els clients poguem endur-nos tanquil·lament les restes dels àpats cap a casa.



Acabada aquesta edició, els motors ja comencen a preparar l'Alimentària 2018. Un desig personal per la propera fira, conèixer a priori els showcookings organitzats pels expositors i crear un meeting entre bloguers i empreses de coneixement mutu.

Hoy en la fiambrera: Alimentaria 2016Léelo!
Today in the lunchboxAlimentaria 2016. Read it!
Ces boîtes à lunch: Alimentaria 2016Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...