23 de maig del 2016

Patates, llagostins i alls tendres amb oli de llagostins

Les patates bullides amb pell ens poden solucionar molts tàpers, siguin com a acompanyament o com a ingredient principal de la preparació.



De fet, bullides amb pell es poden guardar a la nevera quatre o cinc dies, això si, ben seques i ficades dins d'una carmanyola.

Normalment les faig farcides amb una bolonyesa o amb cansalada fumada, però aquest cop vaig encara complicar-me menys la vida i senzillament van ser la base dels llagostins i els alls tendres (m'encanten els alls tendres i ara, a més, es troben a molt bon preu al mercat). El toc final, li va donar l'oli de llagostins, una bona manera de reaprofitar tot d'aquest crustaci.

Ingredients:
  • 2 patates bullides amb pell
  • 4 llagostins crus
  • 4 alls tendres
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
Com preparar-ho:
  • Tallem els alls tendres en rodanxes de 0,5 cm.
  • Posem un raig d'oli en una paella i saltem els alls durant 5 minuts.
  • Traiem les closques i els caps dels llagostins i els reservem.
  • Afegim a la paella els llagostins, els salem una mica i saltem fins que agafin color, uns 3 minuts més.
  • Tallem les patates amb pell en dues meitats i repartim per sobre els alls i un llagostí a cada meitat.
  • En la mateixa paella, afegim un raig generós d'oli i daurem els caps i les closques.
  • Posem les closques i l'oli dins un colador xinès i premem ben fort per extreure el màxim de suc.
  • Condimentem amb aquest oli de llagostins les patates.
Consells:
  • Per bullir les patates, primer rentar-les molt bé i posar-les a bullir amb aigua que les cobreixi i una cullerada de sal. Deixar bullir uns 20-25 minuts segons la mida de la patata (per assegurar-nos si està cuita, punxar). Escórrer i deixar refredar.
  • Millor quedem-nos curts en la cocció dels llagostins, perquè si no en escalfar-ho al microones es faran en excés.
Hoy en la fiambrera: Patatas, langostinos y ajos verdes con aceite de langostinosLéelo!
Today in the lunchboxPotatoes, green garlic, prawns and with prawn's oil. Read it!
Ces boîtes à lunch: Pommes de terre, crevettes à l'ail vert et l'huile de les crevettesLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...