4 de setembre de 2016

Calzone de formatge de cabra i tomàquet aromatitzat amb romaní i farigola

Ja hi som de nou al setembre i comença la nova temporada de tàpers per emportar-nos a la feina.


Què tal si comencem pensant que és "simplíssim" pensar i preparar les carmanyoles? Les vacances i els bons propòsits amb què encaren el retorn a la feina, segur que ens ajudaran. Però segur que ens cal alguna cosa més perquè sigui alguna cosa més que "una declaració d'intencions".

Per mi, mirar llibres de receptes és una font inestimable d'inspiració i motivació per a preparar-me els meus tàpers. Està clar que no totes acaben als tàpers, però si més no, totes m'ajuden a no tirar la tovallola en els meus dinars a la feina.

Ara, m'ha arribat a les mans el llibre "Simplísimo. El libro de cocina + fácil del mundo", de J.-F. Mallet (Larousse). Estic que xalo, sembla tot tan fàcil!! Calen tan pocs ingredients per a fer un plat cuinat! 



Com que encara fa calor, m'he decidit començar la nova temporada de tàpers amb un calzone. Com és que mai abans n'havia fet un? A casa preparem la massa de les pizzes, i fer un calzone és tan fàcil com a doblegar i tancar la massa!

Ara que ho he descobert, un calzone em sembla una idea de tàper excel·lent, acompanyada amb una amanida variada.

Ingredients:

  • 1 bola de massa de pizza de 75 g
  • 3 cullerades de sofregit de tomàquet fet a casa
  • 75 g de formatge de cabra en rotlle
  • romaní i farigola

Com ho preparem:

  • Estirem la massa de pizza deixant-la el més prim possible i de forma arrodonida.
  • Cobrim amb el sofregit de tomàquet.
  • Posem el formatge en rodanxes sobre una de les mitges parts de la massa.
  • Afegim romaní i farigola en pols al gust.
  • Dobleguem el calzone deixant un forma de panadó.
  • Tanquem les puntes del calzone.
  • Posem al forn, en la posició aire, a 200ºC uns 15 minuts.

Alguns consells:

  • El calzone fet, el poden menjar passats 2 o 3 dies.
  • Aprofitem que obrim el forn per a coure els calzone per a coure verdures escalivades, unes patates o unes cuixes de pollastre.

Hoy en la fiambrera: Calzone con queso de cabra y tomate aromatizado con romero y tomilloLéelo!
Today at the lunch boxCalzone with goat cheese and tomato flavored with rosemary and thyme. Read it!
Ces boîtes à lunch: Calzone avec du fromage de chèvre et tomate parfumée au romarin et le thymLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...